-
Hırsızlık iftirası
22 yaşında bir kardeşim var ve istanbula çalışmaya gitmişti.2 ay çalıştı ve dönüşte 3 yıldır arkadaşı olan biriyle ankarada buluşmuşlar ve beraber bir otelde gecelemişler.Sabah otelde şahsın parası kaybolmuş 3.600 EURO aramışlar bulamamışlar ve şahıs polise aramış kimseden şüphelenmediğini söylemiş olay kapanmış ve şahıs bu parayı kaybettim sayarak otelden ayrılmışlar.aynı gün kardeşim eve geldi ve 1 hafta sonrasında o şahıs parasını kardeşimin çaldığını söyleyerek haksız bir iftira atıyor.Delil olarakta kardeşimin yeni aldığı değeri 100 YTL olan telefonu gösteriyor.Şahısla konuştum böyle bir şeyin olamayacağını ve bunun bizim itibarımızı sarsacağını söyledim.Şahıs polis olan eniştesiyle şahsi arabalarıyla kapımıza gelip böyle bir iddiada bulunma terbiyesizliğinde bulundu.Ve Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmuş.Kardeşim ifade vermiş,polis memuru benim eşimin ve babamında ifadelerini istemiş bu durum çok moralimi bozdu.Babamın eşimin ve benim böyle bir olaydan dolayı karakola ifade vermeye gitmemiz benim çok canımı sıktı.
Bu konuyla ilgili ne yapabiliriz.Kendimizi nasıl aklayabiliriz ve bu şahsa karşı haksız yere kardeşimi böyle bir zan altında bıraktığı ve aile itibarımızı zedelediği için ne yapabiliriz.Başka bir şehirde polis memuru olan eniştesinin izin süresi içerisinde hususi arabasıyla ve şahısla kapımıza dayanıp tehditvari sözler sarfetmesi doğrumudur.?
Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.
-
Re: hırsızlık iftirası
sn.Delikan,ilk önce şunu ögrenelim,olay Ankara'da BİR OTELDE CEREYAN EDİYOR DOLAYISİYLE SUÇ YERİ ANKARA,kardeşinin arkadaşı yani "MAGDUR"OLAN ŞAHIŞ polis'e kimseden şüphelenmedigini, dolayısiyle dava ve şikayayetinin olmadıgını beyan ettigini söylüyorsunuz,magdur'un bu beyanı poliste tutanak tutulmuş mu?yani ifade vermiş mi?, Magdur şikayetini hangi C.Savcılgına bildirmiş,siz eşiniz ve babanız ile birlikte ifade verdiginizi söylüyorsunuz,peki 22 YAŞINDA OLAN KARDEŞİNİZ İLE İLGİLİ BİR OLAYDA SİZ NİÇİN ÇAGIRILDINIZ VE İFADE VERDİNİZ anlıyamadım.Tahmin ediyorum kardeşiniz" CEP TELEFON"u ile ilgili sizi tanık göstermiştir bu nedenle ifadenize baş vurulmuştur bunda üzülecek canınızı sıkacak birşey yok karakol,halka acık olan ve gitmekten utanılacak bir yer oladıgı kanısındayım,diger husus yani POLİS'in tehdit etme olayına gelice "TEHDİTVARİ" demekle neyi kastettiginizi anlıyamadım, şayet tehdit edilmişseniz bir şikayet dilekcesi yazarak tanıklarıda belirtin polis'ten Müşteki olun ve C.savcılıgına verin geregi yapılacaktır.Bu olayı Ankara polisi yani otel'in oldugu bölgeye bakan karakol ve asayiş polisi gerekli takibatı yapacak ve C.Savcılıgına evrakı tevdi edecektir.Şayet bu oladan Takipsizlik veya Beraat ederseniz maddi ve manevi tazminat hakkınız dogmaktadır.
-
sn cemal bey evet kardeşim bizi tanık göstermiş telefon aldığına dair ve bu telefona ait fatura elinde şu an.Kardeşim bu şahısla 3 yıldır arkadaşmış ben hiç tanımam bu şahsı.İfadeler tamamlandı ve polis savcılığa gönderdi dosyayı.Bundan sonra ne olıcak acaba?Yani hukuki açıdan nasıl bir yol izlenicek.Ankaradaki şikayetin yapıldığı karakolda bununla ilgili belgeler şimdi bu dosya için istenebilirmi.Şahıs orada polise kimseden şikayetçi olmadığını beyan etmiş.Biz yozgatta yaşıyoruz.
-
sn.Delikan Dava, olay yeri itibariyle ANKARA'da görülecek, C.savcısı tüm dosyadaki delilleri degerlendirip takipsizlik verecek veya ilgili mahkemeye dava acacak,Dava acarsa size Ankara'dan ilgili mahkemeden DAVETİYE GELECEK,İFADE ALIMASI GEREKİYOR İSE,BULUNDUGUNUZ YER ADLİYESİNE "TALİMAT"göderilecektir ancak,takipsizlik kararı verilirse sadece "MÜŞTEKİ"ye tebligat yapılır, sizin kendiniz takip etmesi gerekir.
-
Re: Hırsızlık iftirası
delikan'dan Alıntı:Kendimizi nasıl aklayabiliriz ve bu şahsa karşı haksız yere kardeşimi böyle bir zan altında bıraktığı ve aile itibarımızı zedelediği için ne yapabiliriz
Sayın delikan,
Konu hakkında bilgi veren Sn.Demirci'ye aynen katılıyorum.
Ben,sorunuzun ikinci şıkkını açıklıyorum:
Konudan ailece çok etkilendiğiniz belli.Tahkikat sonunda,
a-Hakkınızda kovuşturmaya yer olmadığı (takipsizlik) kararı verilmesi veya
b-Dava açılıp aklanmanız halinde,
Müşteki aleyhinde TCK.267.maddesi uyarınca İftira suçundan şikayette bulunabilirsiniz.Cezası en az 1 yıldır.
Geçmiş olsun.
-
Re: Hırsızlık iftirası
Sayın değerli hukukçular
Bu siteye hukukçu olmayanlarında üye olabilmesi demek ki mümkün . Ama burada şahısların sorunlarını ayrıntıları ile çözmek ne kadar doğru bilemiyorum. Bunu mesleki açıdan da faydalı bulmuyorum. Hatta nette profesyonel hukuki yardıma dönen forumlar nedeni ile mesleğin mutlaka etkilendiğini düşünüyorum. En iyisi sahsın bir avukata başvurmasının soylenmesidir. Elbette ki teskin etmek iyi ama yönlendirme. Şahsın soruşturma için veya dava açılırsa mahkeme için kendisine avukat atanmasını istemesini yada durumu varsa bir avukatın hukuki yardımından faydalanmasını söylemenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum.