Güvenlik görevlisi ile ilgili
Sayın forum yetkilileri ben 23/05/2006 22/06/2007 arasında atlas güvenlik görevlisi olarak çalıştım beni çıkardılar ama tazminatımı vermediler dilekçeyi imzala biz size tazminatınızı alacaksınız dediler ihbarımı vermeyeceklermiş ben bundan ötürü bu haklarımın kayba uğrmasın diye imza atmadım , ihbar+kidem+yıllık izin icin ne kadar alırım bana yardım eder misiniz? Saygılarımla arz ederim
Re: Güvelik görevlisi ile ilgili
Merhaba;
Eğer belirsiz süreli iş sözleşmeniz varsa;
1çalışma yılını doldurduğunuz için, 14 günlük yıllık ücretli izin ücretiniz
1 yıllık çalışmanız karşılığında hak kazandığınız kabaca 1 aylık maaşınıza denk gelen (kesinti-vergi nedeniyle) kıdem tazminatınız
6aydan fazla 1,5yıldan az olan çalışmanız için 4 ihbar süresi (eğer kullandırılmadıysa)karşılığında ihbar tazminatı
Çalıştığınız süreye ait almadığınız maaşınızın ödenmesi gerekir.
İşinize son verildiği bilgisinin size yazılı olarak yapılması gereklidir.
Eğer yazılı olarak yapılmadı ise,sözlü bildirime istinaden siz işe gitmemeye başladı iseniz ,devamsızlığınız nedeniyle sözleşmeniz işveren tarafından fesh edilmiş olabilir.Bu durumda kıdem-ihbar tazminatına hak kazamazsınız.
saygılar
Re: Güvelik görevlisi ile ilgili
Güvenlik elamanı olan Kadınlar
Memuriyet sınavını kazanıp, TEAŞ'ta 4 yıl çalışan N.D'nin "Askerliğini yapmadığı" öne sürülerek, işine son verilmişti. Görevine son verildiğinde N.D'nin 6 aylıkj hamile oluşu da olayın bir başka boyutuydu...
Gerekçe olarak da "Güvenlik elamanlarında, "askerlik hizmetini yapma' koşulu aranıyor. Siz yapmamışsınız" deniliyordu.
İşin ilginç tarafı mahkeme, kadınların lehine Danıştay ise aksine karar vermişti...
İdare Mahkemeşi "güvenlik elamanı" kadınlarda ''askerlik koşulu aranmayacağına''
Danıştay 12. Dairesi de ''aranması gerktiğine'' karar vermişti.
Dava, hiyerarşik anlamda üşt bir kurul olan, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na geldi.
Dava Daireleri Kurulu da, açılan davaya özgü kararında;
"Güvenlik elamanı olarak çalışan kadınlarda, askerlik yapma koşulu aranmayaçağına...
karar verdi ( Dn. İd. D.D.K.,6.12.2007 tARİH VE e. 2004/77, K,2007/2456).
Böle olunca, askerliğini yapmayan kadının, bu gerkçe ile işine son verilmeyeceği keşinleşti.
2/MART/2008 Şükrü Kızılot / Hürriyet