Belge imzalattıktan sonra işten çıkartıldım
merhaba..
benim sizlere danışacağım konum..1999 senesinden 2007 senesinin altıncı ayına kadar çalıştım sonra iş yerinden yeni iş kanununa göre sözleşme yenileceğiz diyerekten tümtazminatları yıllık izinlerimi haklarımı aldığıma dair düz kağıda bilgisayardan çıkartılmış bir kağıt imzalattılar bende kendilerine vermiş olduğum dokuz yıllık emeğin karşılığında kötü bir şey düşünmediğimden hemen imzaladım kendilerine verdim . ve iş yerinde çalışmaya devam ettim . bir ay sonra yeni sözleşme yapılmayınca şüphelendim. ve ssk netdeki sayfasından kontrol ettim. baktım ki imzayı attığım gün işten çıkartılmışım hemen patronun yanına indim neden böyle yaptın dedim. o da imzayı aaldım bundan sonra ben ne dersem yapacaksın dedi. benden bir kuruş bile alamazsın dedi.. bende o sinirle ordan hakkımı ona bırakmıyacağımı söylüyerek çıktım gittim bölge çalışmaya şikayet ettim bölge çalışma bana iki yılılk iznimin ücretini verdi.tam mahkemeye verecektim ki o beni mahkemeye vermiş bana hakarett etti diye mahkemeye çıktık ben ceza alıcaktım. araya birilerini soktuk neyse anlaştık mahkemeyi geri alsın diye o da benden bir milyar para istedi ondan aldığım paranın karşılığı olarak ben ondan 650 ytl almış tım oysaki ,,neyse parayı verdik davadan geri çekildi şimdi benim öğrenmek istediğim . ben o imzayı attığım için hiç bir hakkım kalmadımı tazminatlarım ödenmemiş ssk primlerim var üç sene kadar .. sizce mahkeme açsam kazanırmıyım..yoksa bu defteri kapatıp bir bardak soğuk su mu içmeliyim ne dersiniz...o na o bir milyarı vermek çok ağırıma gitti.. haklı olduğum halde haksız duruma düşürüldüm.. ve bir de helal kazandığım paramı aldı. benden lütfen bilgisi olan varsa benim le paylaşsın ..benim elimde delil olarak dükkanda kullandığımız teknik servis forumları var kendi ses kaydı var dokuz senedir onun yanında çalıştığıma dair ve benimle birlikte çalışan üç arkadaşım da var .onlarda benimle beraber çıkarıldılar işten,,
saygılar...
Re: belge imzalattıktan sonra işten çıkartıldım...
Ve?
hala bir avukat edinmedinizmi?
saygılar