Ben bu savcıyı deşifre etmek istiyorum
değerli hukukçular;
bir dolandırıcı çetesini cumhuriyet savcılığına şikayet ettim.Şikayet dilekçemin ekine, olayların belgelerini ekledim.
Kamu adına çalışması gereken cumhuriyet savcısı şikayet ettiğim kişilerden bir kaçının ifadesini almış. Çok ilginç: ifadesi alınan kişi benim dilekçemde anlattıklarımı birebir şekilde doğrulamış ve bununlada yetinmeyip bazı detayları en ince ayrıntısına kadar anlatmış.
bir gün savcılığa çağrıldım. orada bana takipsizlik kararını tebliğ etmeye çalıştılar. bende almadım. posta ile yapılmasını istedim. Bu takipsizlik yukarıdaki anlattığım dolandırıcılık sucuna verilmiş. ayrıca dosya tefrik edilerek ben sanık durumuna sokulmuşum. Suçum "görevli memura dolayı hakaret". Şikayet dilekçemde "beni dolandıranlara bazı adli görevlilerde yardımcı oldu,ekte belgeleri mevcut" cümlesini kullandığım için sanık durumuna düştüm.
hadi benim dilekçemin eklerini bir kenara bırakalım; sanık ifadesi %200 beni doğrulamışken şikayetimi takipsizlikle sonuçlandıran ve beni sanık yerine sokan savcıyı nasıl deşifre edebilirim.
takipsizlik kararına itiraz ettim.
savcıyı adalet bakanlığına şikayet etmem bir yarar getirmez;çünkü adalet bakanı sayın çiçek bu konu ya ilişkin "allah yargıya işimizi düşürmesin" demiştir.
"allah yargıya işimizi düşürmesin" sihniyeti savcı hakkında suç duyurusunda bulunmama izin verir mi?
çarıklı