Re: kira sözleşmesi hakkında
Madde 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru
tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla bir yıl
uzatılmış sayılır.
Kira dönemi sonunda tahliye edeceğinizi bildirmediğiniz için sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış olur. Aranızda bir uzlaşma olmazsa boş kalan ayların kirasını 1 yıl doluncaya kadar sizden tahsil edebilir. İşyeri sahibini yeni kiracı bulma konusunda yardımcı olmak suretiyle ikna etmeye çalışın.
yalnız bir sorun var ben yeni sözleşme öneriyorum dolayısıyla ilk sözleşmenin devam etmesini istemediğimi bildiriyorum. bu durumda karşı tarafın önceki sözleşmenin devam etmesini istemesi yeni bir sözleşme yapma istemi olmuyormu? yapılan bir kira sözleşmesi yenilenemez mi süre bitiminde. benin ihbarnamem icap, karşı tarafın ihbarnamesini yeni bir icap olarak kabul etmememiz gerekmiyor mu?
Siz 3 aylık sözleşme öneriyorsunuz, o kabul etmiyor.
Karşı tarafın teklifi yeni bir sözleşme değil, teklifi bile yok.
Çıkmazsanız var olan sözleşmenin yasal olarak otomatik uzayacağını bildiriyor.
Bu durumda ya kira dönemi sonunda tahliye edeceksiniz, ya da bir yıl daha uzayacak.
Alıntı:
jesuscrayz rumuzlu üyeden alıntı
yalnız bir sorun var ben yeni sözleşme öneriyorum dolayısıyla ilk sözleşmenin devam etmesini istemediğimi bildiriyorum. bu durumda karşı tarafın önceki sözleşmenin devam etmesini istemesi yeni bir sözleşme yapma istemi olmuyormu? yapılan bir kira sözleşmesi yenilenemez mi süre bitiminde. benin ihbarnamem icap, karşı tarafın ihbarnamesini yeni bir icap olarak kabul etmememiz gerekmiyor mu?