Haksız yere ve raporlu iken işten çıkarılma
Merhabalar,
01.02.2006 tarihinde kendilerini Türkiye'nin en değerli su markası ve olağanüstü kurumsal olduklarını zanneden bir su firmasında bilgi işlem bölge sorumlusu olarak göreve başladım.
21.05.2007 tarihinde insan kaynakları sorumlu olduğum bölgede iyi yöneticilik yapamadığımı öne sunarak şirketin benle çalışmak istemediğini sözlü olarak bildirmişlerdir. Ben de şirketimden memnun olduğumu, görevimden ayrılmayacağımı kendilerine beyan ettim. Bana istifa etmem halinde +2 maaş, kıdem, tazminat ve ihbarın tamamını vereceklerini ancak istifa etmezsem kesinlikle hiçbir hakkımı vermeyeceklerini beyan ettiler. Bu konuşma üzerine kesinlikle herhangi şekilde bir istifa dilekçesi imzalamadım.
23.05.2007 tarihinden 17.06.2007 tarihinde kadar devlet hastanesinden rapor aldım. Raporumu devam ettirecektim ancak şirket raporlu olduğum tarihler içerisinde yani 31.05.2007 tarihinde SSK'ya iş çıkışımı bildirmişlerdir. Avukatıma danıştığımda görev iade davası açmak istediğimi söyledim.
26.06.2007 tarihinde şirketin insan kaynaklarından yetkili bir müdür beni arayarak raporumun ne zaman biteceğini sordu ve kendisine raporun önemli olmadığını şirketin zaten raporlu iken iş akdimi feshettiğini, yasal yollarla sorunun çözülmesi gerektiğini söyledim. İnsan kaynakları, raporlu iken işten çıkışımı vermediklerini beyan etmişlerdir. Aynı gün SSK'nın internet sitesinden hizmet dökümüne baktığım zaman ek bordro düzenleyerek tekrar işe girişimi gerçekleştirmişler.
Mahkemede şirketin yapmış olduğu bu uyanıklık bana ne türlü yansıyabilir? Avukatımın, şirketin bu tür bir girişiminin bizim için sorun olmayacağını, yaptıkları hatayı telafi etmeye çalıştıklarını söylemiştir.
Burada bulunan sizler bunun gibi konuları bilen insanlarsınız? Görev iade davası açtığımızda şirketin yapmış olduğu bu olay tarafıma lehtemi yoksa aleyhtemi yansıyabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yazılım konusunda desteğe ihtiyacınız olursa her zaman yardım etmeye hazırım.
;)
Re: Haksız yere ve raporlu iken işten çıkarılma.
Yazılım konusunda desteğe ihtiyacınız olursa her zaman yardım etmeye hazırım.
Kusura bakma hukuki olarak, bir bilgim yok. Ama yazılım konusunda yardıma ihtiyacım var. k_cilek@hotmail.com
Mesela ne tür bir destek?
Sohbetin bu kısmını foruma taşımasak?
Kesinlikle amacı dışına taşan forumlara ben de karşıyım. Sanırım avukatsınız. Benim konum ile ilgili sizin düşünceleriniz nelerdir?
Avukat değilim.
Ama siz zaten kendinize bir avukat edinmiş ve konuyu yargıya taşımışsınız.
En doğru bilgiyi detayları bilen avukatınızdan alabilirsiniz.
Sonuçtan bizleride haberdar ederseniz memnun oluruz.
saygılar