Selam
Avukat Olamak İstİyorum Lise Egitimimi Hangi Yonde Yapmaliyim Kendime Nasil Bir Yol Cizmeliyim
Printable View
Selam
Avukat Olamak İstİyorum Lise Egitimimi Hangi Yonde Yapmaliyim Kendime Nasil Bir Yol Cizmeliyim
Değişen eğitim sistemi dolayısıyla size net bir cevap veremeyeceğimizden, bu soruyu rehber hocalarınıza sormanızı tavsiye ederim. Bizim dahil olduğumuz sistemde EA bölümünü seçmek ve ÖSS'de gereken puanı almak, bir hukuk fakültesini kazanmak için gerekli şartlardı.
Düz liseler, anadolu liseleri, anadolu öğretmen liseleri gibi genel, mesleki ağırlıklı olmayan liselerde Türkçe-Matematik bölümünde okumalısınız.
Avukat olup ne yapacaksın?Başka meslek bulamadın mı?:)
He.
Herhangi bir meslekte olsanız kapı gibi reklamınızı yapabilirsiniz.
Avukatlıkta bu şansınız bile yok.
Üstelik adliyelerde klimaların kullanımıda yasaklanmış.
Bence bir okuyun,sonra tekrar düşünün.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...ewpost&t=20806
Önce hukuk Fakültesini bitir sonra Avukat mı savcı mı hakim mi olacaksın karar verirsin. Yada sıcakların geçmesini bekle başka bir karar verirsin...
Liselerin TM bölümlerine kayıt olmalısın.Okul hayatında Matematik ve Türkçe derslerinin hep ayrı bir yeri olmalı.Eğer diğer EA öğrencilerinden önde olmak istiyorsan Sosya ve Fen ağırlıklı dersleri de sırasıyla çalışabilirsin.Hukuk fakültesini kazanmak için gittiğin liseden çok lisede seçtiğin bölüm ve ağırlıklı derslerdeki başarına dikkat etmen daha önemli.Lise tercih ederken sayıları son zamanda çok fazlalaşan Anadolu liselerini tercih edebilirsin.Düz liselere gitmeni rekabet ortamının yavanlığı bakımından önermem.Yoksa liseler arasında müfredat baıkımından bir fark yok.Aynı binadaki düz ve yabancı dil ağırlıklı liselerde aynı derslere aynı hocaların girdiğini biliyorum.Ancak henüz liseye bile başlamadıysan meslek seçimi için erken olabilir.
Sana okul hayatında başarılar diliyorum :)