Re: İcra Takibi ve Tahliye
Elinizde 1 haklı ihtarınız var.
6570 sayılı kanunun 7-e maddesi tahliye için şöyle diyor:
7-e) Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde
kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara
hacet kalmaksızın, kira müddettinin hitamında tahliye davası açabilirler.
Bu maddeye göre tahliye etmek için aynı kira dönemi içinde 2 haklı ihtara ihtiyacınız var. Eğer nisan-mayıs aylarını kapsayan kontrat döneminiz haziran ayını da kapsıyorsa, haziran ayı için çekeceğiniz ikinci haklı ihtar kira dönemi sonunda size tahliye imkanı sağlayacaktır.
Eğer 1 haklı ihtardan sonra 30 gün içinde borç ödenmeseydi temerrüd oluşurdu, bu da derhal tahliye sebebi olurdu.
Borcun icra dairesine ödenmemiş olması temerrüde neden olmaz sanırım.
Su ayrıntıyı da eklemeliyim sanırım.
Nisan ve Mayıs ayına denk gelen miktarlarda 2 odeme yapti ama bunları haziran ayı içinde yaptı. Ve haziran ayi icin ayrica kira odemedi. Yani bu durumda ben bunlardan birini Haziran ayi kirasi olarak kabul edebilirim. Dolayisiyla icra takibine konu olan aylardan biri henuz odenmis degil bana gore. Sizce bu kanunen dogru bir tez midir?
Tesekkurler
Alıntı:
matematika rumuzlu üyeden alıntı
Su ayrıntıyı da eklemeliyim sanırım.
Nisan ve Mayıs ayına denk gelen miktarlarda 2 odeme yapti ama bunları haziran ayı içinde yaptı. Ve haziran ayi icin ayrica kira odemedi. Yani bu durumda ben bunlardan birini Haziran ayi kirasi olarak kabul edebilirim. Dolayisiyla icra takibine konu olan aylardan biri henuz odenmis degil bana gore. Sizce bu kanunen dogru bir tez midir?
Tesekkurler
Kötü niyetli bir yorum, şark kurnazlığı olur. Tahliye davası açacaksınız, hakim böyle bir argümanı kabul etmez. Davanız reddedilir.
Eğer kontrat dönemi sürüyorsa ve ilk ihtardan 30 gün geçtiyse haziran ayı kirası için ikinci bir ihtar çekin.
Sordugum bu sorularla ilgili bir kisim cevaplara Hukuk Kitaplarından ulastim. Faydasi olmasi amaciyla sizlerle de paylasayim.
"Icra Mudurlugune yapılmayan bu odemeler, kiracimi haciz ve tahliye islemlerinden kurtarir mi? "
Odeme emri gonderilip istenilen kira bedelinin icraya yatirilmasi zorunlu olmayip, PTT kanaliyla konutta odemeli olarak da odeme yapılabilir.
"Nisan ve Mayıs ayına denk gelen miktarlarda 2 odeme yapti ama bunları haziran ayı içinde yaptı. Ve haziran ayi icin ayrica kira odemedi. Yani bu durumda ben bunlardan birini Haziran ayi kirasi olarak kabul edebilirim. Dolayisiyla icra takibine konu olan aylardan biri henuz odenmis degil bana gore. Sizce bu kanunen dogru bir tez midir?"
Kiracının yaptığı odemenin hangi aya ait olduğunu belli etmemesi durumunda kiralayan bu odemeyi istedigi aya ait olarak kabul edebilir.
Yapılan ödemenin istenilen döneme ait sayılması görüşüne katılmıyorum. Olası bir tahliye davasında bu tez geçerli olmayacaktır.