Üniversite öğrencilerinin çoğunun sınıfta kalması, yaz okulu
Şimdiden teşşekür ederim yardımcı olan abilerime .
ÖNCELLİKLE ÖZEL BİR ÜNİVERSİTEDE OKUYAN BİRİYİM ŞİKAYETİMDE ÜNİVERSİTE HAKKINDA OLUCAK
X ÜNİVERTİSENİN HAZIRLIK BÖLÜMÜNDE 650 ÖĞRENCİYE SAHİPTİR
BU 650 ÖĞRENCİNİN 500 SINAVDAN KALMISTIR.KALAN ÖĞRECİLER YAZ OKULUNA GİDİCEKTİR. VE YAZ OKULU ÜCRETİ 3000 YTL DİR
BEN BU X ÜNİVERSİTENIN BUNU KASITLI YAPTIĞINI DUSUNUYORUM CUNKU DAHA ÇOK PARA KAZANACAKTIR.BENİM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM NE GİBİ
HAKLARA SAHİBİZ.BU YINE AYNI ÜNİVERSİTE AYNI OLAYI YASAMIS VE ÖĞRECİLER ARASINDA DİLEKÇE VE İMZA TOPLANIP YAZ OKULU ÜCRETSİZ OLMUSTUR
BU KONUDA BANA LÜTFEN YARDIMCI OLUN
SAYGILAR.
Re: Üniversite öğrencilerinin çoğunun sınıfta kalması, yaz okulu
1-lütfen mesajınızı dil bilgisi kurallarına uyarak düzeltiniz
2-yaz okuluna gitmek zorunlumudur
bu bilgi bana acil lazımdı ve hızlı bir şekilde yazdım fakat bir yardımda bulunan olmadı :kızgın: yok imla hatası yok küçük büyük uyumu çok teşşekkür ederim size :kızgın:
Size,
"Evet kesinlikle üniversite tarafından yapılan kasıtlı bir eylemdir, paranızı almak için önce sizi dersten bırakır, sonra da yaz okulu açar" diyebilir ve sizin mutlu olmanızı sağlayabiliriz.
Fakat; üniversite bir kurumdur. Deneyimli hocaların eğitim vermek ve bir şeyler öğretmek için çabasının yanısıra, bir öğrenciyi dersten geçirmek için, o öğrenciye inanması gerekir. Bırakması veya geçirmesi, takdirindedir.
Şöyleki; özel okul veya devlet okulu arasında inanılmaz bir fark olduğuna inanmadığım için, sizin paranızı da kimsenin almaya çalıştığına inanmıyorum.
Sayın klmakn'nin uyarısına uyunuz, dilbilgisi kurallarına dikkat ediniz.
Sanırım bu acil bilgi ihtiyacınıza karşılık sizden ücret vb. talep edileceğini düşünüyorsunuz. Böyle bir durum sözkonusu değil tabi...
Peki siz neden, size karşılık beklemeden bilgi verecek insanların basit ve haklı talebine kızma hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz?!!!
Ben zaten öğretmenlerden şikayetiçi değilim bu okulda soruyu hazırlayan komisyon farklı.Bazı öğretmenlerimizde bize hak veriyorlar 1 öğrettilerse 100 sormak sizce haksızlık değil mi ? Dediğim gibi de buna benzer bir olay yaşanmış ve yaz okulu ücretsiz olmustur yorumlarınızı bekliyorum.
Özel üniversitelerde bildiğim kadarıyla dönem içi ücretleri de oldukça fazladır. Dönem içindeki derslerin yalnızca 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde, aynı ders saati ile verilmesi ve o sıcakta öğretim görevlilerinin devamının mecburi olduğu göz önünde tutulursa, kişi başı 3000YTL fazla bir ücret değildir. Bu söylediklerim kişisel kanaatim olmakla birlikte; dava hakkınız saklıdır, bu konuda şüpheniz olmasın.
Konuyu öğrenci temsilcileriniz kanalı ile Rektörlüğe bildirin, geçmiş uygulama tekrarlanabilir.
Üniversitelerin temel görevi öğrencilere bilgi yüklemek değildir. Bilgiye kolay ulaşmanın metodolojisini öğretmek, bilgiye ulaşmak için araştırmaya sevketmek, edinilen bilgilerin analizini yapabilecek yetkinliğe öğrencileri eriştirmektir temel olarak...
Konuyu bir de bu açıdan değerlendirin lütfen...
Selamlar,
Syn.Stj.Av.Emrah Yavuzcan
Dava haklı saklıdır derken ne demek istediniz ? Birde 600 kisiden eğer 500 kişi kalıyorsa suçlu kimdir? Nihayetinde kimse kalmaya gelmiyor üniversiteye haksız mıyım?
500 kişi suçludur.
Siz sanıyor musunuz devlet okullarında, ders gören 600 kişinin 500'ü geçiyor?
Dava hakkınız saklıdır derken, eğer idare tarafından tesis edilen bir işlem sonucu zarar gördüğünüze inanıyorsanız, dava açabilirsiniz.