İşten çıkarıldım ve tazminatım ödenmedi
İşten çıkarıldım. 800 YTL maaş ile çalışmaktaydım. Ama maaşımla ilgili bir kayıt bulunmamakta. ilk 1 sene sigortam yapılmamış. 2 yıl 9 ay 2 günlük sigortam (Asgari ücret üzerinden) yapılmış. Tazminatım ödenmedi. Bir avukata başvurdum ve 100 YTL ücret, 100 YTL ihbar tazminatı, 100 YTL fazla çalışma ücreti, 100 YTL kıdem tazminatı, 50 YTL tatil ve 50 YTL hafta sonu çalışma alacağım olduğuna dair bir dilekçe ile mahkemeye başvurdu.
Avukata neden bu meblağlar üzerinden başvurduğumuzu sorduğumda birtakım açıklamalar yaptı ama ben anlayamadım. Lütfen yardımcı olurmusunuz? Hakim bu meblağlar üzerinden karar verebilir mi?
Re: İşten çıkarıldım ve tazminatım ödenmedi
Verdiğiniz bilgiler ışığında bu hesabın yapılması mümkün değil işe giriş çıkış tarihleriniz mesai saatlerinizin bilinmesi gerekir. Kaldıki zaten bir avukatla anlaşmışsınız bu bilgileri avukatınızın haberi olmadan başkalarına teyit ettirmeye çalışmanız hiç doğru değil.avukatınıza yapılan hesabı kavrayamadığınızı söylerseniz meslektaşım eminimki size tekrar izah edecektir.
Galiba anlatamadım. Sorum hakimin bu bedeller üzerinden karar verip veremeyeceği?
Ayrıca avukatın bana yaptığı açıklamayı (meblağlar ile ilgili ve 2 defa) anlamadım.
Bu sitede ki insanların (Avukat vs.) daha açıklayacı olacağını düşünmem ve bu problemimi paylaşmam, bu forumun genel içeriği diye düşünüyorum.
Avukat arkadaş davada kısmende olsa reddolacak bir miktar çıkarsa senin diğer tarafa avukatlık ücreti ödememen için davayı bu şekilde açmış. Dosyan daha sonra bilirkişiye gönderilecek bilirkişi alacaklarını hesapladığından avukat arkadaş miktarları o rakama çıkarar ve hakim de artık ilk dilekçedeki miktarlar değil sonradan bilirkişinin bulduğu rakamlara göre karar verir.
hakimin dilekçedeki meblağ üzerinden karar vermesi normal mi peki?
Eğer öyle olursa bunun anlamı nedir ve ne yapılmalıdır?