Kol üst kemiği içinde çivi, Ortopedik hasar
Merhaba arkadaşlar,
9 ay önce geçirdiğim trafik kazası sebebiyle, sağ kol humerus (kolun dirsek-omuz arası olan üst kemiği) kırığı olduğundan ameliyat oldum. Ameliyatta, alçı tedavisiyle mümkün olmadığından dolayı kemik içine titanyum çivi yerleştirildi (ilik kısmına) ve kemiğin kaynama sürecine girmesi bu şekilde sağlandı.
Kazayı Eylül 2006'da yapmıştım, ameliyatı Ekim'de oldum, daha sonra 2007 Mart ayında, Nisan ayında dolacak olan askeri hastahane raporumu yenilemek üzere tekrar şubeden hastahaneye sevk aldım ve 2 senedir üstüste hepatit b sebebiyle verilen sevk erteleme, 2007 Mart ayı sonunda "askerliğe elverişlidir, komando olamaz, 3 ayda bir kıtası hastahanesince kontrolu uygundur" şeklinde rapor verildi. dolayısıyla Ağustos 2007 celbine tabiyim. Ancak, hastahaneye 2 senedir verilmekte olan raporun durumu ve yeni kararı almak için gittiğimden ve ilgili yani tabi olduğum askerlik dönemi henüz gelmediğinden kolumdaki ameliyat nedeniyle takılı olan çivi sebebiyle Ortopedi doktoruna görünmedim.
Hastahaneden çıkan karar gereği Ağustos 2007 celbine tabiyim, bunun için Temmuz ayında şubeye gidip işlem yaptırmam gerekecek.
Kolum, diğer kolum gibi %100 fonksiyonla kullanılmıyor ve mesela şınav, yük kaldırma, ileri doğru düz uzatma, gergin durma, yumruk atma, seri hareket gibi özelliklere sahip değil. Özellikle şınava ve omuz-kol kaslarının çalışmasına bağlı olan hareketlere elverişsiz.
Acaba işlem yaptırırken, kolumdaki çividen ve kırığın henüz kaynama sürecinde oluşundan; tam kaynamamış olmasından dolayı yeniden askeri hastahaneye sevkimi isteyebilir miyim? Bu rahatsızlıktan dolayı yasal olarak sevkimi isteme hakkım var mıdır?
Bu tür bir ameliyat ve kolda çivi olması (platin değil; platin kemiğin dışına, bendeki içine takılı) şu aşamada da kırığın kaynama sürecinin henüz tam bitmemiş olması ne tür bir karar çıkmasını sağlar? Erteleme alabilir miyim?
Veya "eğitim için elverişli değilsin ancak masabaşında askerlik yapmana engel yok" gibi bir şey mi denilir?
Cevabını bilenlerin görüşünü alabilirsem sevinirim.
Re: Kol üst kemiği içinde çivi, Ortopedik hasar
sevk elbette alabilirsiniz ve kolunuzdaki kırığınız iyileşmediği sürece tehir hakkınız vardır..
saygılarımla