-
Disiplin Hapsi
Merhaba...
Bana şimdi diyeceksinizki ne kadar sorununuz varmış...
Ama malesef böyle....
İstanbul 10 icra ceza mahkemesi gene istanbul 12.icra müdürlüğündeki dosyamda mal beyanım yok diyerek bana 10 gün hapis cezası vermiş..bunu ben mahkeme kalemine tel ederek öğrendim..henüz tebligat yapılmadı.
ben süratle telefon ile ilgili hakime ulaştım..rica ettim dosyayı getirtti kalemden ve mal beyanım YOK diye bu cezayı aldığımı söyledi.
ben arkasından icra müdürlüğünü aradım..icra müdürlüğü mal beyanımın dosyada olduğunu söyledi...Zaten mal beyanı verdiğime dair resmi belgeyi ilgili icra müdürlüğünden almıştım ben..8 aralıkta tebligatı aldım.12 aralıkta mal beyanım ilgili icra dairesine işlem görerek dosyama girdi..dediğim gibi bunun ayrıca onaylanmış örneği yani mal beyanımın bahse konu tarihde dosyama girdiğini belirten yazı bende saklı.
tekrar ilgili hakime döndüm ve mal beyanım dosyada dedim.verilen cevap şu telefonda( ki tel görüşmesini kaydettim..resmi görüşmeleri hep kaydederim ben) iş yoğunluğu muhtemelen göremişim..evet cevap bu sayın hukuçular..
şimdi.....i
lgili hakim mal beyanın var fakat usulsüz olmuş bu nedenle ceza aldın demiyor bana...dosyanda mal beyanın yok diyor...bu nedenle 10 gün disiplin hapsi veriyor.elimde ise mal beyanı verdiğime dair belge var ve ayrıca ilgili icra müdürlüğü dosyanda diyor..
bunu nasıl izah edeceğiz...bu kadar basitmi hürriyeti kısıtlayıcı cezalar vermek.
ben şimdi öncelikle bu kararı nereye itiraz edecem
ilgili hakimi şikayet etmek istiyorum..nereye hangi makama edecem..
en önemlisi hakim hatasını neden ben işimden izin alarak düzeltmek zorundayım..kesinleşmemiş kararı aynı mahkeme hakimi tekrar gözden geçirip yanlışı düzeltemezmi...kesinleşmemiş kararların hüküm ifade etmediğini biliyorum..yanılıyormuyum acaba...
ilgilenenlere ilgili dava ve icra dosya numaralarını ve hatta mal beyanımı yollayabilirim.(kişisel maillere)..
Saygılarımla
-
Re: Disiplin Hapsi
İtiraz için, İcra Hukuk Mahkemesinin bağlı bulunduğu ağır ceza Mhk.ne hitaben temyize benzer dilekçeyle müracaat edebilirsiniz.
-
Hakim keyfi karar vermiyorki. Avukat dosyayı inceleyip mal beyanınızı görmez ise ayrıca ceza davası açıyor. Burada icra dosyasına ceza davası açan avukatın sorumluluğu yok mu ? Bu konuyu ilgili baroya da bildirseniz nasıl olur. Dosyada malbeyanı olduğu halde yok diye dava açan avukat hakkında baro tarafından disiplin soruşturması açılamaz mı ?
-
işte bende bunu soruyorum sayın kartonzede2007...
kimi nasıl nereye şikayet etmem gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum sitemizde...
cevabınız için teşekkür ederim...
-
Buna dosyanızı dikkatlice inceledikten sonra karar verebilirsiniz. Özellikle banka avukatları açtıkları ceza davası için de bankadan ücret almaktalar. Gerçekten mal beyanında bulunmasanız bile avukat ayrıca ceza davası açmadıktan sonra ceza almazsınız. Bu davayı, icra hakimi otomatik olarak açmamakta. Dava açıldığı tarihte dosyanızda mal beyanı bulunuyorsa ve buna rağmen avukat mal beyanında bulunmadı diye ceza davası açmışsa baroya da şikayet edebilirsiniz. Fakat eksik veya usulsüz mal beyanında bulunduğunuz içinde ceza almış olabilirsiniz. Sanırım avukat bunu ceza davası açarken dilekçesinde yazmıştır. Merak etmeyin ceza mahkemesine gittiğinizde sizi tutuklamıyorlar. Önce dosyalarınızı incelemenizde fayda var.
-
sayın kartzade2007
yukarda açıkladığım gibi
1-bugün hakimle görüştüm..aldığım cezanın gerekçesi mal beyanı YOKLUĞU.usülsüzlüğü yada zamanından sonra verilmesi değil...bizzat hakim dosyamdan baktı...
2-ilgili icra dairesini aradım..mal beyanım dosyada dendi..
3-mal beyanımın dosyaya zamanında girdiğine dair ayrıca resmi belge bende.
saygılarımla
-
Durum anlattığınız gibiyse istanbul barosunu aradığınızda avukatlarla ilgili şikayetlerin nasıl yapılacağını ve nereye dilekçe vereceğiniz konusunda sizi bilgilendiriyorlar. Disiplin soruşturması açmak için yeterli delil varsa avukat hakkında soruşturma açabiliyorlar. Avukatın kendine iş sağlaması vb. maddelerle. Barolar birliğinin sitesinden avukatlık yasasını da inceleyebilirsiniz. Avukat haksız bir şekilde kurumundan para almak için bir dava açtıysa bu durumu sizi dava eden kuruma da bildirebilirsiniz. Onlar dosyaları incelemiyorlar. Şu dava da açılmış deyip avukata para ödüyorlar. Benzer bir durumda banka avukatı beni de arayıp mal beyanıyla ilgili ceza davası açmakla aklınca tehdit etmişti. Ben de malbeyanımın dosyada olduğunu ve bir avukatın yazdığını yine de ceza davası açabileceğini söyledim. Bu konuda yeterince bilinçlendiğim için haksız bir şekilde bankadan para almak için dava açarsa bunu bankaya bildireceğim dedim.
-
Fakat yinede bu anlattıklarım cezanızı ortadan kaldırmıyor. Tebligat tarihinden itibaren kanuni süre içinde bir üst mahkemeye itiraz ederek dava açmanızda fayda var. Avukat bu ceza durumunu kullanıp sizi arayarak borcun tamamını onun istediği gibi kapattığınız taktirde ( faiz umurlarında değil ) cezanın ortadan kalkacağını söyleyecektir.