4 aylık gebeyim ama çocuğun babası Türkiye'de
Merhaba benim cok büyük sorunum var yardimci olursaniz her bilgi icin allah razi olsun derim.Öncelikle özürdilerim türkcem iyi degil almanya dogma büyümeyim dillim anca bukadar yetiyor.
Suan ben 4 aylik hamileyim ve ben almanyada yani evlenmek istedigim kiside türkiyede (cocugun babasi).Onu hic birsekilde almanyaya davet edemiyorum suan cünkü ayligim yeterli degil arti evlenmedik daha sebepde ben suan daha bosanmis bir kadinim 31.01.2007 tarihinde türkiyede bosandim ve bildigim kadariyla 300 gün bekleme süresi varmis tekrar evlenebilmem icin.
Benim suan bilmek istedigim daha önce almanyaya gelemezmi arti daha önce evlenememmi? cünkü 10cu aya geliyor türkiye ucma yasagi var gebelikden dolayi nikah yapamicam türkiyede. neolursunuz yardimci olun bana:(
Re: 4 aylik gebeyim ama cocugun babasi türkiyede
Almanya yasalarına göre Almanya'ya gelişi nasıl olur bilemiyorum.
Fakat yeniden evlenmek için mahkemeye başvurarak 300 günlük iddet süresini kaldırmak mümkün.
Hamile olmasaydınız bu çok daha kolaydı. Hamile olmadığınıza dair bir rapor yeterliydi.
Hamile olduğunuza göre iddet süresinin bitmesi için ya doğum yapmanız ya da çocuğun babasının eski eşiniz olmadığını kanıtlamanız lazım.
Bununla ilgili olarak aşağıdaki linkte birşeyler buldum:
https://www.hukuki.net/forum/showthre...ghlight=hamile
Re: 4 aylik gebeyim ama cocugun babasi türkiyede
Boşanma kararınız kesinleşmi dir?kesinleşme tarihi nedir?
Boşanmadan sonra 300 günlük iddet süresi vardı bu süreyi beklemeden evlenemezsiniz,ancak Dr.raporuyla hamile olmadığınızı ispatlayarak yeni bir evlilik yapabilirsiniz;fakat durumunuz bunu yansıtmıyor.Şu an hamile olduğunuz için de hamile olmadığınıza dair dr.raporu alamayacaksınız.
Yapabilecekleriniz:
1-Boşanma kararınız kesinleşmediyse kesinleştirin.ve kesinleşmeden sonra 300 günlük süreyi bekleyin,bu süre sonunda iddet süresi sona ereceğinden evlenebilirsiniz.Evlenmeyi düşündüğünüz kişi de çocuğun babası olarak nüfusa geçebilir.
2-Eski eşiniz doğumu beklenen çocuğunuz için nesebin reddi davası açabilir,böylece çocuğun eski eşinizden olmadığı ortaya çıkacaktır.
3-Evlenmeyi düşündüğünüz kişi çocuk için tanıma davası açabilir.
Re: 4 aylık gebeyim ama çocuğun babası Türkiye'de
Selam Demet
Pek emin degilim ben ama assa yukari senin yasadiklarini bende yasadim. bende almanyadayim, ama su son cikan aile birlesimiyle ilgili kanun sanirim yürüylüye girdi. Benim sormakistedigim alman vatandasimisin türk vatandasimi? ben alman vatandasi oldugum icin ve de yeni bosanmastim , tr de tekrar evlendim ama alman olarak alman olsan sanirim hamileligin sorun olmaz, 2004 gelir maasida istenmiyordu almanlardan yani sosyal yardim dahi alsan getirtebiliyorsun esini, ben giderken kapali zarf alip gitmistim bir hafta sonrada esimle geldim almanya, ama simdi cikan yeni kanunlar biraz degisti. Ama önemli olan alman vatandasligin varmi??
sevgilerimle ceren