Velayet sahibinin yurt dışına yerleşmesi
Sayın yetkili,
Velayet sahibi olan anne, yurt dışına ,Suudi Arabistan'a yerleşiyor.On bir yaşındaki erkek çocuğunu da beraberinde götürmek istiyor.
Bu durumda babanının, çocuğunun yurt dışına çıkışını,yerleşmesini engelleyebilmek için ne yapması gerekir?
Türk Medeni Kanunu çocuğunu yurt dışına göndermek istemeyen babaya ne gibi haklar tanıyor?
Teşekkür ederim.
Re: Velayet sahibinin yurt dışına yerleşmesi
Forumda yaptığım küçük araştırma neticesinde vardığım sonuç şu:
Birşey yapmasına gerek yok.
Zaten anne ile babanın ortak muvaffakatnamesi gerekiyor.
Bakınız:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=23354
Ama benim anlayamadığım yurtdışına çıkacak her çocuğa velilerinin muvaffakatnamesi mi soruluyor?
Re: Velayet sahibinin yurt dışına yerleşmesi
Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bu sitede yazmadan önce konuyla ilgili tüm forumları okudum.Anlayabildiğim kadarıyla içtihat kararlarına bakmaya çalıştım.Ayrıca konuyla ilgili internette aramadığım hukuk sitesi kalmadı.
Yönlendirdiğiniz sayfada KKTC için bilgiler var.Ve muvafakatnamenin hangi resmi kurumdan alınması gerektiği ya da,annenin haber vermeye gerek duymadan çocuğu götürmeye kalkması halinde yasanın herhangi bir yaptırımının olup olmadığı hakkında bir açıklık yok.
Keşke tüm anne ve babalar boşandıktan sonra da çocuklarının mutluluğu ve iyiliği için diyalog içinde olabilseler.Ama bu ne yazık ki he zaman olmuyor.
Umarım bir yetkili bu sorumun yanıtını verir.
Teşekkür ederim.