Eski Ev Sahibi Mağduruyum
MERHABA...
Bundan 4 yıl önce kiracı olarak oturduğumuz evde, 450 milyon ödediğimiz kirayı evsahibi 700 milyon liraya çıkardı.. biz kabul etmeyerek aynı kirayı (450) bankaya ödemeye devam ettik.. ama ev sahibi bunu kabul etmeyerek mahkeme açtı.. biz 3 yıldır taşındığımız halde mahkeme sürüyor.. ancak ödemediğimiz kira bedeli bulunmamaktadır ayrıca,,ev sahibi vergide kirayı 150 milyon olarak göstermekteydi bu durum mahkemede bizim lehimize olabilir mi.. bu arada eşim vefat etti mahkemeyi onun adına açmıştı.. durum ne olucak..?
lütfen çok acil olarak cevaplamanızı rica ediyorum.. saygılarımla.........
Re: Eski Ev Sahibi Mağduruyum
Tam emin değilim ama, açılan kira tespit davası ise, siz tahliye edince davanın konusuz kalması gerekir. Davayı siz veya avukatınız takip ediyor musunuz?
Tahliye ettiğinizi mahkemede belirttiniz mi?
Sn.Elif,devam eden (ceza) davası degil,(hukuk)davasıdır,Davalının vefat etmesi birşey degiştirmez dava devam eder, mahkeme sonucunda (davacı)'nın lehine sonuçlanırsa(davalı)'nın varislerinden para tahakuk ettirilir.Başınınz sagolsun.
Teşekkür ederim Cemal Bey..
peki bu durumda, bizim lehimize olabilicek çıkış yolu nedir?? mesela,ev sahibinin bu ölçüde bir kira artışı yapması normal miydi? ayrıca kirayı vergide düşük göstermesi bi suç teşkil eder mi??
Vergi kaybına neden olduğu için suçludur. Ama kira tespit davasında lehinize bir durum oluşturmaz.
Sayın Cemal Demirci konuya aradan girdiği için benim dediğim konuyu kaçırmış.
Eşiniz vefat ettiği için değil, evi 3 yıl önce tahliye ettiğiniz için davanın konusuz kalabileceğini düşündüğümü söylemiştim.
İlgili mahkemeye gidip dava dosyasından bir kopya alın. Bilirkişiye sevk edilmiş mi, emsal dairelerin kiraları nasıl gösterilmiş, neden 3 yıldır sonuçlanmıyor?
Bu gibi konulara dava dosyasından bakmak lazım.
Anlıyorum.. en yakın zaman da mahkemeye gidip kopyalarını alıyım o zaman.. teşekkür ederim..