Davanın Geri Çekilmesi İçin Ne Yapılmalı ?

Arkadaşlar merhaba. Ben üniversite öğrencisiyim. Konuyu uzatmadan şunu sormak istiyorum. darpa mağruz kaldıktan sonra bunun üzerine dava açan bir insan, daha sonra mahkeme sürecinden önce vaz geçip davayı geri çekmek istiyorsa mahkemeye gitmeden bu işlemi nasıl gerçekleştirbilir. İlginiz için şimdiden teşekürler.

Re: Davanın Geri Çekilmesi için Ne Yapılmalı ?

Mahkemeye gitmeden vazgeçme olmaz. Henüz dava açılmamışsa, savcılığa gidip vazgeçebilirsiniz

Re: Davanın Geri Çekilmesi İçin Ne Yapılmalı ?

Dava açıldı. 10 temmuzda mahkeme var. Geri çekicek çocuk ama ne yapmasını gerektiğini bilmiyor.Yani mahkemede şahite gerek varmı eğer geri çekicekse. Çünkü ben şahitim ve o gün dersim var yaz okulunda o yüzden sormak istedim yani geri çekilcekse benim gitmemin bir anlamı varmı gitmeden geri çekemezmi

Davayı geri çekmenin şahitle ilgisi yok..dava geri çekilmese bile şahidin mahkemeye gitmesi zorunlu değil..çok çok şahitlikten vazgeçmiş olursunuz veya diğer celsede gider şahitlik yaparsınız...
derslerinizde başarılar
saygılarımla

teşekürler. Açokçası hukukçu değilim ve şu yaşıma kadar hiç adliyenin önünden bile geçmedim o yüzden alakamı bağışlayın. Diğer celse dediniz yani ikinci celsede olucak . mahkemeye gitmeden dava çekilmiyor sanırım öyle demişsiniz.Davacı çekmek istiyor ama mahkemeye gitmeden çekilmiyor anladığım kadarıyla şimdi ben şahidim eğer gitmezsem ayıp olucak arkadaşıma . Ama çocuk davayı cekıcem dedıyse benım şahıt olarak gitmemin bir anlamı kalmadı.En azından arkadaşıma söylerim davayı çekmese bile ikinci celse olucak ise ikincisine giderim . Arkadaşımda öğrenci şimdi bu süreçte bir maddi külfet olucak mı acaba avukat tutmicak .

davayı açarken zaten harcını yatırmıştır...çekme işi için ücret sanmıyorum..
mahkeme günü gidecek mahkemeye...bizzat kendisi ben bu davamdan vazgeçiyorum diyecek.hepsi bu..
hem adliyenin bir dosyada olsa iş yükü azalır:)))
hoşcakalın

Arkadaşınız Mahkeme'ye hitaben, yapmış olduğum şikayetimden vazgeçiyorum diye bir dilekçe yazacak ve bunu herhangi bir gün (duruşma gününü beklemesine gerek yok) Mahkeme'ye götürecek.