-
İsteğe bağlı sigorta
19 yıl 3 ay çalıştığım şirkette işten çıkartıldım.Yeni kanuna göre 44 yaşında emekli oluyorum ve şu anda 39 yaşındayım.6750 gün prim ödenmiş.
aslında sadece yaşı bekliyorum ama isteğe bağlı sigortaya 300 yada 400 ytl gibi
aylık prim ödediğimde bağlanacak maaş ne kadar artar? yani 5 sene prim ödememe değermi?
cvp verenlere şimdiden teşekkürler
-
Re: isteğe bğlı sigorta
banim soruma yanıt vermeyecekmisiniz???
-
Re: İsteğe bağlı sigorta
Sn. Gülse1,
sorulara zorunlu olarak yanıt verme mecburiyeti yoktur. Üyeler zamanları ve bilgileri doğrultusunda yanıt vermektedirler. Sizin soruyu sorduktan sonra beklemeniz gerekmektedir. Burası ciddi bir sitedir.
Gelelim sorunuzun yanıtına;
Emekli aylığınızın hesabı yapılırken karma sisteme göre hesaplanacak, sizin gün sayınızın aranan günden yüksek olması iyidir. Size aylık bağlama oranınızın yükselmesine sebep olur. Ancak İsteğe bağlı sigortaya 300 yada 400 ytl gibi bir prim ödemenin sizin aylığınıza katkısının tespit edilebilmesi için 1990 yılından bu güne kadarki ,yıllar itibariyle prime esas kazançlarınızın bilinmesi gerekmektedir. Kafadan şu kadar olur demek yanlış olur. Kısaca sizin emeklilik planlamanızını yapılması gerekmektedir.
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenli güzel günler dilerim.
-
Merhaba, ben de isteğe bağlı sigorta hakkında soru sordum ve bekliyorum. Tabiki cevap verme zorunluluğu yok üyelerin; site de gayet güzel ve ciddi bir site ancak; 22 Hazirandan bu yana henüz cevap çıkmadı. Bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
Sorum şuydu:
--------------------------
Daha evvel SSK lı olarak çalışıyordum ve 1800 gün ödenmiş primim var. Yaklaşık 8 aydır evlilik dolayısı ile çalışmıyorum. Şimdi skk ya isteğe bağlı prim ödeyerek devam etmek istiyorum.
-Emeklilik ve sağlık primlerimi ödersem hemen sağlık hizmetinden yararlanmaya başlayabilir miyim?
-4 ay sonra doğum yapacağım. Doğum masraflarım karşılanır mı?
-Çocuğum ve eşim (eşim de 2 önce işsiz kaldı) benim sigortamdan sağlık sorunları nedeniyle faydalabilecek mi?
-İş ortamına dönersem isteğe bağlı sigortam ne olacak ssk primlerim bunun üzerine mi ödenecek?
Teşekkür ederim,
Saygılarımla,
-
Sn. Bircangül,
Sorunuzun cevabını kendi soru linkiniz üzerinde verceğim.
Bilgi edinmenizi rica eder sosyal güvenli güzel günler dilerim.