Nüfus Cüzdanı Üzerinden Evlilik
Siteye üye olmamın asıl nedeni:kaybolan bir nüfüs cüzdanı üzerinden yapılan nikahlar üzerine olacaktı.Bu konuyu televizyonda gördüm ve bu konu hakkında bilgi almak için aranıza katıldım.Umarım gerekli kişilerden gerekli bilgileri alabilirim.
Diyelim ki kişi hüviyetini kaybetti farketti ve gazeteye hükümsüzdür diye ilan verdi.Fakat gazeteye ilan verdiği bir günün öncesi biriyle evlenmiş olduğunu farketti.Bu durum karşısında ne yapabilir?Diyelim ki gazateye ilan verdiği bir gün sonra evlenmiş olduğunu farketti.Kiminle evli olduğunu öğrenebilir mi yada boşanabilme imkanı var mı?Bu iki durum hakkında bana bilgi veren çıkarsa çok sevinirim.
Re: Nüfüs Cüzdanı Üzerinden Evlilik
evlenmeden bahsedilebilmesi için tarafların iradelerini yetkili memura açıklamaları gerekir.Aksi halde evlenme yoktur.Bahseddiğiniz olaydada evlenme yoktur.
Alıntı:
av_alper rumuzlu üyeden alıntı
evlenmeden bahsedilebilmesi için tarafların iradelerini yetkili memura açıklamaları gerekir.Aksi halde evlenme yoktur.Bahseddiğiniz olaydada evlenme yoktur.
bahsettim olay size gerçekçi gelmedi sanırım.ben bu olayı belki kafamda kurmuş olabilirim ama gerçek hayatda da karşımıza çıkabilir.bie gün hüviiyetrimiz kaybolur ve yeni hüviyetimizi elimize aldığımızda medini durumu evli ibaresini görebiliriz...görebiliriz diymi?böyle bişeyin olma ihtimali hiç yok mu?
Alıntı:
gecelerin_yargici rumuzlu üyeden alıntı
bahsettim olay size gerçekçi gelmedi sanırım.ben bu olayı belki kafamda kurmuş olabilirim ama gerçek hayatda da karşımıza çıkabilir.bie gün hüviiyetrimiz kaybolur ve yeni hüviyetimizi elimize aldığımızda medini durumu evli ibaresini görebiliriz...görebiliriz diymi?böyle bişeyin olma ihtimali hiç yok mu?
böyle bir ihtimal diyelim ki oldu; o zaman da o evlilik hukukta "YOK" olarak kabul ediliyor. yani hiç kurulmamış gibi işlem görür. ispatı da kolaydır.
Alıntı:
Av.Nihan Yuva rumuzlu üyeden alıntı
böyle bir ihtimal diyelim ki oldu; o zaman da o evlilik hukukta "YOK" olarak kabul ediliyor. yani hiç kurulmamış gibi işlem görür. ispatı da kolaydır.
size ayrıntılı açıklayayım.bir kız arkadaş aile baskısııyla evlenmek zorunda ve bende onu korumak için nikahıma almak istiyorum.tabi ailesinide ikna edebileceğimiz bir yalan bulmalıyız.bu benim aklıma gelen bir fikirdi.hüviyeti kayboluyor ve bulduğunda hiç tanımadığı biriyle evli çıkyor.aileside kızamaz bu durumda.lütfen bana biri yardım etsin!
Güzin abla ya yazmayı deneseniz nasıl olur.
Sayın gecelerin yargıcı
burası bir hukuk sitesi. Hukuki bir sorununuz varsa yardımcı olalım.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Güzin abla ya yazmayı deneseniz nasıl olur.
Sayın gecelerin yargıcı
burası bir hukuk sitesi. Hukuki bir sorununuz varsa yardımcı olalım.
öncelikle ilginiz olarak teşekkürler.ben bir genç kızın istikbalini kurtarmakdan bahsediyorum ne güzin ablasından bahsediyorsunuz.anlmayanlar için tekrar anlatım.zira anlaşılmadığını farkettim.
bir arkadaşımı ailesi zorla evlenmdirmek istiyor.o istememisene rağman ailesinede karşı çıkamıyor.ben nüfüsüma alarak evlenmek istemediği adamdan.kimliğini kaybettiğini söylerekden kendisinin bu nikahtan habersiz olduğunu ve habersiz kıyıldığını aksettirmeye çalışarak ailesinin baskısınsdan korumayı düşündüm.ama değerli avukat büyüklerimin bu fikrimin saçma olduğunu ibraz ettiler.herkese yardımlarından dolayı teşşekkür ettiğimi belirttikten sonra umarım biri çıkar ve işime yarayabilecek bir fikir bildirir.