Sahte İstirahat Raporu Ve Cezası nedir?
İyi Günler..!
Sanırım Derdimi Dün Anlatamadım.. Benim Eşim Parayla Sahte Rapor Alıyor Ve Birliğine Gönderiyor Bu Rapor Anlasılıyor ve Eşim'i Birliği Geri Cagırıyor
Eşimde Ceza dan Korktugu İçin Geri Dönmüyor ve Böylece Firar ı Veriliyor..
1 Keresinde Yakalandı ve Mahkemeye Cıkacaktı ama Mahkemeden de Kactı Böyle ce Firar ı 2 ye Cıkmıs Oldu. Yani 2 Firar 1 Sahte Rapor'dan (20 Günlük)
Yargılanacak.. Benim Öğrenmek İstedigim Bunun Cezası Nedir? Cünkü Eşim i İkna Edemiyoruz Cezasını Bilmeden Bu Yüzden de Perişan Bir Haldeyiz..
Yardımcı Olursanız Cok Sevinirim
Şimdiden Hukuki.Net e ve Değerli Avukatlarımıza Teşekkür Ederim.
Re: Sahte İstirahat Raporu Ve Cezası nedir?
Alıntı:
Whimsy rumuzlu üyeden alıntı
Benim Eşim Parayla Sahte Rapor Alıyor Ve Birliğine Gönderiyor.Eşim'i Birliği Geri Cagırıyor Geri Dönmüyor ve Böylece Firar ı Veriliyor..
Yakalandı ve Mahkemeden de Kactı Böyle ce Firar ı 2 ye Cıkmıs Oldu. Yani 2 Firar 1 Sahte Rapor'dan Yargılanacak.. Benim Öğrenmek İstedigim Bunun Cezası Nedir?Cünkü Eşim i İkna Edemiyoruz Cezasını Bilmeden Bu Yüzden de Perişan Bir Haldeyiz..
Sayın Whimsy,
Dün de size yardımcı olmaya çalışmıştım.Anlayış gösterip teşekkür ettiniz.
Bu gün,sorunuzu biraz daha ayrıntılı,yineliyorsunuz..
Eşinizin eylemlerini ve bunların suç olduğunu biliyorsunuz.Askeri Ceza yasasının firar'a ilişkin cezalarını dün yazmıştım.
Sahte belgeyi kullanan da TCK 204.Maddesine göre cezalandırılır.Ceza'nın ne olduğunu yazmıyorum.Çünkü sizin sorununuz ceza miktarı değil;sizin sorununuz,beyefendiye ceza beğendirmek..:)
Eşimi ikna edemiyoruz..cezasını bilmeden diyorsunuz.
Cezasını aşağı yukarı o da biliyor olmalı..Bize adeta,''Öyle bir ceza bildirin ki,eşim ikna olsun;askerliğe dönsün''.:( :(diyorsunuz.
Yazık ki,öyle bir şansımız yok..Bunu hiç bir meslektaşım söylemez;söyleyemez.
Ailece acı çekiyorsunuz.Bu nedenle bir önerim olacak:Ceza'dan kurtuluş yok..Askerlikten de.O zaman eşiniz kendi isteği ile dönerse,''gönüllü vaz geçme''indirimiden,''takdiri hafifletici hükümlerden ve infazdan yararlanabilir.
Geçmiş olsun..
Evet Belirtmek İstediğim Nokta da bu..
Kendisi Bize Eğer Ceza mı Öğrenebilirsem Kendimi Ceza'ya Göre Şartlarım Diyor
Çünkü Herkes Ona Farklı Bir Ceza Söylüyor.. Kendiside Bundan Cekiniyor
Bu sebetten Yardımınızı İstemiştim
Sahte rapor ili firar firar sürelerine bağlı olarak değişken cezalar infaz kanunundan muhtemel yararlanamayacak ancak yetersiz veri olduğundan tam yanıt verilemez.