Ölüme sebebiyet vermek ve tazminat hakkı
28.08.2000 tarihinde öz annem üvey babamın kullandığı araba ıle kaza yaparak annemın olumune sebeb olmustur bu kaza neticesinde üvey babam için kamu davası açılmış ve 01.02.2002 tarihinde sonuçlanan kamu davası ıle kendisi 2 yıl hapis ve para cezası ıle cezalandırılmış fakat cezası paraya cevrilmiş .Benim sorum şu ben annemin tek çocuğuyum olay gerçekleştikten sonra ben kazanın nasıl olduğunu sormadım bile acımız hala taze ama anneme kalan yerleri yıllar sonra uvey babamında hıssesı oldugunu solemek ıcın yanına gıttığimde kendısı kazadan bıraz bahsettı suphelerim üzerine kazadan 5 yıl sonra davadosyasını gormek ıcın yerıne gıttım ve uzun lafın kısası 3 aracın karıştığı feci bir kazada babamın tamamen suçlu olduğu ve annemin altınlarının dahi alındıgını kazada üvey babamın akrabaları tarafından öğrendim ve 5 yıl sonra tum bu nedenlerle tazmınat davası açmaya karar verdım maddı ve manevı 25000 ytl lık bı dava actım yaklasık 7 ay oldu ve su anda dava dosyası beklenıyor uzman olarak konu ıle ılgılı goruslerınız nelerdır ne yapmalıyım ve sonuc nasıl olur sızce tesekkurler.
Re: Ölüme sebebiyet vermek ve tazminat hakkı
Davanıza devam edeceksiniz. Zaten kusur davalıda. Mahkeme gereğini takdir eder. Avukatınız olmasında büyük fayda var. Dosyayı incelemek gerek. Tabi zamanaşımı var mı ona da bakmak lazım. Bence avukatınız varsa ona danışın, yoksa da edinin. Ekonomik gücünüz yok ise bulunduğunuz il barosundan talepte bulunun.
avukatım konuyu takıp edıyor ama dedıgınız gıbı zaman asımı konusunda onunda bır tecrubesı yok yanı kazadan yaklasık 7 yıl mahkeme kararından da 5 yıl gecmıs ama benım olaylardan haberdar olalı 1 yıl oldu hakımın bu durumda zaman asımı ıle ılgılı kanaatı ne olur sızce tesekkurler
cevablarınızı beklıyorum tesekkurler