İcra ve Tahliye davası ile ilgili
Öncelikle yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.Sorunum şu;
Kardeşimle hisseli bir dairemiz vardı.Ben istanbul dışında olduğumdan kardeşim 01/05/2002 tarihinde kontrat yaparak daireyi kiraya verdi.01/05/2005'te de yeniden tazeledi.Kardeşimle anlaşarak evin tapusunu üzerime aldım.Kiracıya da 15/03/2007 de çıkması için ihtar çektim.Kontrat bitimi 01/05/2007 de çıkmadı.Bunun üzerine bende ihtiyaçtan tahliye davası açtım.01/05/2007 kirasını yatırdı.01/06/2007 kirasını yatırmadı.Sebebi de kontratta 400 dolar depoziti kiraya sayılmasını söyledi.Bende bunun üzerine icra yoluyla tahsil etmek istiyorum.
1)Kontratı kardeşim yaptığı için tapu benim üzerine olmasına rağmen icra yolu ile kirayı tahsil edebilir miyim?Yoksa kardeşimin mi icraya vermesi lazım.(Kontratı kardeşimin yapmasından ötürü)
2)İcraya verirken daha evel yatırdığı kira dekontunu ve tapu fotokopisini dosyaya koymam gerekir mi?
3)Tahliye davası devam ederken icraya vermenin bir mahsuru var mı?
4)Tahliye davası devam ederken evden çıkarsa dava ve masrafları ne olur?
5)Çıkarken evin anahtarını bana vermeden başkasına veya mahkemeye verip çıkıp gidebilir mi?Şayet giderse anahtarı teslim etmediği içinher ay icra yolu ile aylık kirayı alabilir miyim?
6)Kontratta yazılı olan 400 doları kardeşimden mi alması lazım,benden mi alacak yoksa icra yolu ile alabilir mi?
Davamız 1,5 senedir sürdüğü için uzun olarak yazdım özür diliyorum.
Re: İcra ve Tahliye davası ile ilgili
Kiracınıza evi satın aldığınızı bildirdiğinize göre, yeni ev sahibi sizsiniz. Bu sıfatla icra takibini siz yapacaksınız. İcra takibi için kira sözleşmesini ibraz etmeniz yeterli. Tahliye davası devam ederken icra takibi başlatmanızda bir sakınca bulunmamakta. Çıkarken evin anahtarını ya size bırakmak zorunda veya tevdi mahalli tayini isteyip oraya bırakmak zorunda. Anahtarı ilgisiz birisine bırakıp gider ise kira bedellerinden sorumlu olmaya devam eder.
Re: İcra ve Tahliye davası ile ilgili
Avukat hanım teşekkür ediyorum.