Kanuni Takip Altında-Kredi Kartı Başvurularım reddediliyor.
2005 Yılı Eylül ayında, ani olarak, askere gittim. Bu esnada kredi kartlarımı ve banka hesap kartlarımı nişanlıma bıraktım. Ayrıca hesabımın da bulunduğu Türkiye İş Bankası kredi kartı dışındaki kartlara yetecek miktarda parayı onun hesabına aktardım. Acemilik eğitimi boyunca konuyla ilgilenemedim. Bu esnada nişanlım kredi kartlarımı bir tanesi dışında kapatmış, yalnızca, aynı zamanda banka hesap kartı olarak da kullandığım Türkiye İş Bankası Maximum kredi kartını bırakmış. Onun borcunu ödeyebilmek için ATMye gidince, şifre hatası nedeniyle kartı ATM cihazı kartı geri vermemiş. T.İş Bankası web sitesi üzerinden online olarak borcu ödemeyi denemiş ama online erişim şifresini de bloke etmiş.
Acemilik eğitimimin ardından gittiğim usta birliğimde, müşteri hizmetlerine telefonla ulaşarak "vadesiz mevduat hesabımdaki paradan kredi kartımın borcumun ödenmesi ve tarafıma yeni bir kredi kartı ile bankamatik kartı gönderilmesini" talep ettiğimde, şifrelerim bloke olduğundan böyle bir işlem yapamayacaklarını belirtip bulunduğum bölgedeki Türkiye İş Bankası Şubesine başvurmamı söylediler. Şubeye gittiğimde ise, kendimi tanıtmak amacıyla verdiğim T.C. Nüfus cüzdanı kartının seri numarasının, Bankaya vermiş olduğum Nüfus Cüzdanı seri numarasıyla uyuşmadığını, bu nedenle işlem yapamayacaklarını bildirdiler. Banka hesabını uzun yıllar (5 yıl) önce açtırmış olduğumu, bu kadar zaman içerisinde de nüfus cüzdanını değiştirmiş/yenilemiş olmak kadar doğal birşey olamayacağını, gösterdiğim kimliğin, sözkonusu mevduat hesabının sahibi olan kişi olduğumu ispat ettiği vs gibi konuşmalarıma rağmen, Şube çalışanlarını ikna edemedim. Bu nedenle bankadan çıkıp gittim.
Sonrasında hesabımın bulunduğu ve aynı zamanda kredi kartını da almış olduğum T.İş Bankası Kordon Şubesinden arayıp mevcut durumu bildirdiler. Ben de onlara bu konudaki girişimlerimi anlattım ve kredi kartı borcumun tamamının mevduat hesabımdan ödenmesini, tarafıma da kart gönderilmesini istedim. Sesli kayıt sayesinde borç ödenme talimatını uygulayabileceklerini, ancak o an için kredi kartı veremeyeceklerini, bankamatik kartı gönderebileceklerini söylediler. Konunun kapandığını düşünerek huzurla kartımı beklemeye başladım. Bir arakadaşıma, atm kartımın gelip gelmediğini sormasını istedim, bana kendi mevduat hesabımı kullandırmayan banka şubesi, sadece adımı soyadımı söyleyip arkadaşım olduğunu belirtti diye arkadaşıma bankamatik kartımı teslim etmiş.:eek:
Uzunca zaman sonra, internetten alışveriş yapmak maksadıyla online olarak T.İş Bankasına kredi kartı başvurusu yaptım. Uzunca bir zaman ses seda çıkmayınca, şubeye gittim ve bana kredi kartı verilmeyeceğini, kanuni takip altında olduğumu öğrendim. Borcum olup olmadığı konusunda ise hiç birşey diyemediler. Tamamını ödediğimi belirttim. Onlar da sadece uzunca bir süre İş Bankasından kredi kartı alamayacağımı belirttiler.
Sonrasında Garanti Bankasına başvurdum. Ki öncesinde Garantiden iki tane kartım vardı ve kredi kartlarını bolca kullanıp ödemeleri düzenli yapan biriydim. Garanti Bankası da kredi kartı talebimi reddedince iyice rahatsızlık duydum.
Anladığım kadarıyla, Türkiye İş Bankası, kredi kartı borcumu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına devretmiş, benden tahsil ettikten sonra da TCMB kayıtlarında ismim kalmış.
Merak ettiğim iki nokta var:
TCMB kayıtlarına göre borçlu muyum, yoksa sicili bozuk bir kart kullanıcısı mıyım?
Tekrar kredi kartı alabilmek için ne yapmalıyım? (kredi kartı kullanma demeyin, internetten çok az firma nakit alışveriş yaptırıyor-Banka hesap hareket hacmin yüksek olsun demeyin, oldukça yüksek zaten)
Re: Kanuni Takip Altında-Kredi Kartı Başvurularım reddediliyor.
Bankalar her isteyene kredi kartı vermek zorunda değiller. Aradıkları şartları taşısanız bile vermek zorunda değiller. Almak için ne yapmam lazım sorusunun hukuki bir cevabı yoktur. Bu konuda yazılmış önceki forumları araştırınız