İsteğe Bağlı Sigorta Hakkında
Merhaba,
Daha evvel SSK lı olarak çalışıyordum ve 1800 gün ödenmiş primim var. Yaklaşık 8 aydır evlilik dolayısı ile çalışmıyorum. Şimdi skk ya isteğe bağlı prim ödeyerek devam etmek istiyorum.
-Emeklilik ve sağlık primlerimi ödersem hemen sağlık hizmetinden yararlanmaya başlayabilir miyim?
-4 ay sonra doğum yapacağım. Doğum masraflarım karşılanır mı?
-Çocuğum ve eşim (eşim de 2 önce işsiz kaldı) benim sigortamdan sağlık sorunları nedeniyle faydalabilecek mi?
-İş ortamına dönersem isteğe bağlı sigortam ne olacak ssk primlerim bunun üzerine mi ödenecek?
Teşekkür ederim,
Saygılarımla,
Re: İsteğe Bağlı Sigorta Hakkında
Sn. bircangül,
Öncelikle sigortanızın devamı konusunda düşüncenize tamamen katıldığımı ifade etmek istiyorum. Evet Adresinize en yakın SSK müdürlüğüne müracaat ederek isteğe bağlı form alabilirsiniz. Yada SSK nın internet sitesinden aşağıdaki linkten de faydalanarak bu formu doldurup, Nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah, sigortalı hizmet cetveli (internetten 1800 gün sigortalılığınızın olduğunu belgelemelisiniz . En az 1080 günü olanlar müracaat edebiliyorlar.) http://www.ssk.gov.tr/sskdownloads/bilgibankasi/genelgeler/tahsisler/mevzuat/ek4.doc
Formu doldurup, Adresinize yakın SSK ya müracaatınızı yapınız. SSK ya İsteğe bağlı sigortaya prim ödeyenler şu an için sağlık yardımlarından yararlanamamaktadırlar. Ancak 2008 yılında uygulamaya girecek yeni sağlık sigorta sistemi neticesinde yararlanabileceksiniz.
Doğum masraflarınız SSK isteğe bağlı sigorta prim ödediğiniz için karşılanmaz.aynı şekilde eşiniz ve çocuğuz da yararlanamaz. Ancak eşiniz işten yeni ayrıldığı için eşinizin sağlığından yararlanabilirsiniz.
İsteğe bağılı primleriniz ile işyerindeki çalışmalarınız birleşir. Yeniden işe girdiğiniz takdirde sigortanızın başladığı anda isteğe bağlı sigortanız biter.
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenli güzel günler dilerim.
Re: İsteğe Bağlı Sigorta Hakkında
Yardımınız için çok teşekkür ederim, çok naziksiniz.
İyi çalışmalar,