Re: Sözleşmenin fes edilmesi
Beraat kararın aldıktan sonra Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde dava açabilirsiniz.Kazanırsanız geriye dönük bütün özlük haklarınızı alırsınız.
Hmm tşk ederim verdiğiniz bilgi için...
lütfen yardım edin ya da askeri işleren anlayan bi avukat abimiz varsa lütfen yardım etsin bize bu sorun benim değil babama olan bir şey
bu devlet hakkımızı yiyor hakkımızı çalıyor suçsuz yere babamı işinden ettiler ve biz 6 ay boyunca kuru ekmeğe talib bıraktılar insanların yüzüne bakamdık ama içim rahattı bu olay yüzünden öss okulu istemedim
olay kısaca şöle
gemlikten gürbulak sınır karakoluna tayin çıktı babam gitti biz gemlikte kaldık
1 sene sonra olaylar ceryan etti onların karakolunun muhpiri aslında kaçakmı imiş babam bunu tabiki nerden bilsin bu adam karakolun getir götür işleri ve minibüs şöförüymüş babam bu adamdan bize maaşını yollardı buna bütün askerler komutanlar şahit bi kaç ay sonra babamı çete kurmak ve kaçakçılıktan askeri mahkeye almışlar sebebi babamın başı oldugu tabur birlik 1 milyon ytl lik bir kaçak sigara yakalayınca buna sinirlenen köylü babamı kaçakçı die şikayet etmesi imiş bu yakalama ele geçirilen en büyük malmış hatta kayıtlara girilmiş sonra askeri mahkeme bunu devlete bıraktı devletin askerini jandarma sorgulamş böyle bişey olabilirmi sorarım mahkeme süresince tutuklu kaldıgı içine deaskeriyeden 3 a içindeilişkisi kesilmiş devamı hala devam ediyor 11. mahkeme oldu hala sonuçlanmadı
bizi suçlyayan ne bir asker ne bir komutan nede biri var hepsi lehime konuşuyor aleyhimize konuşan kimse olmadığı halde kötü durumdayız avukat güzel gidio güzel gidio diyip duruyor yardım edebilecek biri varmı acaba
ne yapmamız gerekiyor avukat abilerim yardım edin nolur
ben bu olaydan sonra devlete olan güvenim azaldı hatta yok