İcra dosyasından evrak kaybolması
Senet borcu yüzünden icraya verildim.Kanuni süresi icersinde mal beyanında bulundum.memur onaylı bir nushayı bana verdi.Daha sonra mal beyanı bulunmadıgım gerekcesiyle karşı tarafın avukatı dava acmış.Dosyaya baktıgımda mal beyanı evragımın olmadıgını gördüm.Memur bendeki nushadan fotokopi aldı ve dosyaya koydu.ilk verdigimdede dosyaya koymuştu.Bu benim kafama takıldı ve şıkayet dilekcesiyle icra hakimine gittim.Dosyaya bakıldıgında benim ilk beyan verdigim tarihde kabul zaptı tutuldugunu gördüm ve hakim bir sorun olmadıgını söyledi.Ama benim verdigim fotokopiden geriye dönuk bir evrak hazırlanmıştı.icra kendini aklamış oldu.Benim dosyamdan mal beyanını avukatın cıkardıgını düşünüyorum ve şikayetci olmak istıyorum.Ama icra gibi oda kendini aklayabilirmi bunun bir cezası yokmu hapis yatırma şantajıyla alacaklarını tahsil etmeye calışıyorlar.ben burada bir kasıt oldugunu düşünüyorum hakkımı nasıl arayabilirim ve avukata nasıl davalar acabilirim.şimdiden yardımlarınız icin teşekkürler ederim.
Re: İcra dosyasından evrak kaybolması
1-bunu avukatın yaptığı konusu net kesin değildir...yani ispatı zordur
2-elinizdeki örneğin tekrar bir örneğini icra dairesi memuruna vermeniz doğru olmamış..sizin yardımınızla aklanmışlar..kabul zaptında yazılmış evrak dosyada olmalı idi...madem yoktu siz oraya tekrar konmasına sebep olmuşunuz..
mantık gereği ya icra dairesinden birisi yada size göre alacaklı avukatı...lakin yapacak bişeyiniz yok artık...
saygılarımla
Dosyadakinin asıl belge olması gerekmiyormu,fotokopi asıl yerine geciyormu ve evragın geriye dönük hazırlandıgını ispat edecek adli bir kurum yokmu teşekkürler.
elbette fotokopi asıl yerine geçmez...madem bu konuda ısrarlısınız profosyenel yardım ile bunu dava konusu yapabilirsiniz...icra müdürlüğü aslını mahklemeye sunmak zorundadır...ayrıca icra müdürlüğü dosya içeriğini muhafaza etmek zorundadır da....
lakin bir gün boş olduğunuzda özellikle sabahları icra müdürlüğüne gidin..orası çarşamba pazarı gibidir...10 kamu çalışanı varsa 50 diğer iş takibi yapan insanlarla doludur..bunların kimi avukat kimi ofis çalışanıdır. o kargaşada da evrakınız kaybolmuş olabilir..ama sonuç olarak da bunlar icra dairesinin sizin mal beyanının aslını kaybetmesine neden teşkil edemez..
saygılarımla
Profosyonel yardım icin iki avukatla görüştüm onlar icra dairesiyle ugraşmamam gerektigini ve karşı tarafın avukatını baroya şıkayet etmemizi böylece disiplin cezası aldırabilecegimizi söylediler.Ama yaklaşimları meslektaşlarını zora sokmak istememekten yana.Ben nasıl hakkımı arayacagım konusunda hala tatmin olamadım.Teşekkürler.
Avukatlar insandır ama salak değildir. Avava nın dediği gibi müvekkilinin üç kuruşluk alacağını tahsil etmek için kendi mesleğini tehlikeye atmaz. Ayrıca zaten görüştüğünüz avukatlar size yapmanız gerekeni söylemiş onların söylediklerinden başka bir yol var mı diye soruyorsanız. Yani baroya şikayet etmek dışında bir yol varmı diye düşünüyorsanız hiç gecikmeden savcılık kanalı ile suç duyurusunda bulunun. Tabii olarak neticelerine de katlanın
Alıntı:
tersan rumuzlu üyeden alıntı
avava nın yazdıklarından sonra kendimden utanc duydum. ben meger ne kadar ulu ve mukaddes bir kişiligi sucladıgımı düşündüm.Kardeşim komiksin hemde cok komik.Avukatlarda insandırlar ve karakterleri elverdigi her şeyide yaparlar.biz burada borclu haklımı haksızmı diye konuşmuyoruz ve borc benim degil ve bunu ödemeyecegim demedim.Hırsla hareket etsem alacaklının avukatıyla degil kendisiyle ugraşırdım.Siz konuyu anlamadan borclu sucludur gibi hakimden bile öte bir davranış sergiliyorsunuz.Ama ben sizin seviyenizde size yazılar yazmayacagim bu tür bir diyaloga girmeyecegim üzgünüm.
Avukatın kendi icra dosyasından evrak alması mantıksızdır. Sayın avava'nın komik olduğunu düşünmüyorum, ayrıca sayın kumru'nun her kelimesine katılıyorum.
Kart borcumdan dolayı icraya verildiğimde yasal süresi içinde yine bir avukattan yardım alarak usulüne uygun mal beyanında bulundum. Avukatımın bana sıkı sıkı tembihlediği konu ise, icra dairesinden onaylı ikinci nüshayı mutlaka saklamam gerektiği oldu. Çünkü bazı meslektaşlarının mal beyanında bulunmamaktan dolayı disiplin hapsi cezası çıkartarak borçluyu ödemeye zorlamak için dosyadan bu dilekçeyi alabildiklerini söyledi. Disiplin hapsi cezası çıkmadı fakat bazı avukatlar üç kuruşluk borç için bile seni hapislerde süründürürüm diyerek tehdit telefonları açabilmekteler.
Alıntı:
KARTZEDE2007 rumuzlu üyeden alıntı
Kart borcumdan dolayı icraya verildiğimde yasal süresi içinde yine bir avukattan yardım alarak usulüne uygun mal beyanında bulundum. Avukatımın bana sıkı sıkı tembihlediği konu ise, icra dairesinden onaylı ikinci nüshayı mutlaka saklamam gerektiği oldu. Çünkü bazı meslektaşlarının mal beyanında bulunmamaktan dolayı disiplin hapsi cezası çıkartarak borçluyu ödemeye zorlamak için dosyadan bu dilekçeyi alabildiklerini söyledi. Disiplin hapsi cezası çıkmadı fakat bazı avukatlar üç kuruşluk borç için bile seni hapislerde süründürürüm diyerek tehdit telefonları açabilmekteler.
Eğer avukatınızın meslektaşlarını kötülediğini düşünmüyorum. Ama bu riski alan avukat mesleğinden olmayı göze almış demektir. Ancak dosyayı asıl muhafaza etmekle sorumlu olanların icra müdür ve memurlarının olduğunu unutmayın. Dosyaya sunduğunuz belgelerin onaylı suretlerini almak iyi bir şeydir. O avukatlar o dairelerde sürekli iş yaparlar. Bir an için Böyle bir işe yeltenen avukat dahi olsa eğer yaptığı iş ispatlamasa bile söz konusu avukatın o dairede işleri hiç düzgün gitmez. Sadece bu nedenle dahi avukatlar bahsettiğiniz suçlamaya konu eylemi yapmazlar.
Dosyanın içinden evragı avukatın almadıgını ve icra dairesinin geriye dönük mal beyanını zapta gecirmedigini kabul edelim.Benim hakkımda mal beyanı bulunmama yüzünden acılan davada bir şekilde sonuclanacak.Avukat mal beyanım oldugu halde [süresinde verilmiş ve icra dosyasında onaylı olarak bulunan]beni nasıl mahkemeye verebiliyor.Hakime ben görmemişim diyebilirmi bunun hiç bir yaptırımı cezası yokmu.Teşekkürler