Sanal pos ve satış sonrası.
Merhaba,
Bir kaç e-ticaret sitesi sahibiyim. Sitelerim üzerinden sanal satış sağlamaktayım. Bunların arasında online kontör satışıda yapmaktayım. Kontör satışında müşteriden çok fazla "para iade talebi" almaktayız. Banka ile görüşmelerimiz devam etmektedir fakat bu kontör satışlarından müşteri geri iade talebinde her hangi bir belge gösteremediğimiz için verdiğimiz kontörler müşterinin yanına kâr kalıyor ve geri ödemeyide takır takır alıyorlar.
Müşterinin para iade talebinde bulunduğunda bankaya ne gibi bir belge sunmalıyım ki geri ödeme yapmayayım ?
Not: Sunacağım belgeyi müşteriden veya bayiden bir kere talep etmek istiyorum.
Re: Sanal pos ve satış sonrası.
Peki bu tür bir bilgiyi nereden alacağım hakkında bilgisi olan varmı ?
merhaba,
sanal pos uygulamasını biz de kullanıyoruz. Ancak biz müşteriden kredi kartı ve nüfus cüzdanı fotokopisini alıyoruz, ayrıca bir de ödediği tutar karşılığında imzalı form alıyoruz fax yoluyla. bu durumda kafasına göre iade alamıyor. Bizim onayımız olmadan yani. Eğer işin içinde bayi varsa aynı evrakları bayiden talep ediyoruz.
İnternet üzerinden yapılan servis satışlarında ıslak imza uygulaması yapılamadığı için kimlik, kredi kartı veya imzalı bir mail order fax'ının hiç bir anlamı yoktur.Uygulamanız ancak caydırıcı olabilir.
Müşteri harcamanın iadesinde diretirse banka ödemeyi sizden iade alacaktır.
VISA ve MASTERCARD ödeme iadesi (chargeback) uygulamalarında bu faxlar hiç bir anlam ifade etmemektedir.
Netice de; ıslak imzalı bir harcama belgeniz yoksa müşteri her koşulda ödemesinin iadesi alacaktır.
Alıntı:
ziptirik rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bir kaç e-ticaret sitesi sahibiyim. Sitelerim üzerinden sanal satış sağlamaktayım. Bunların arasında online kontör satışıda yapmaktayım. Kontör satışında müşteriden çok fazla "para iade talebi" almaktayız. Banka ile görüşmelerimiz devam etmektedir fakat bu kontör satışlarından müşteri geri iade talebinde her hangi bir belge gösteremediğimiz için verdiğimiz kontörler müşterinin yanına kâr kalıyor ve geri ödemeyide takır takır alıyorlar.
Müşterinin para iade talebinde bulunduğunda bankaya ne gibi bir belge sunmalıyım ki geri ödeme yapmayayım ?
Not: Sunacağım belgeyi müşteriden veya bayiden bir kere talep etmek istiyorum.
Bir hukuk müşavirinden profesyonel yardım alınız
Alıntı:
bulucu rumuzlu üyeden alıntı
Netice de; ıslak imzalı bir harcama belgeniz yoksa müşteri her koşulda ödemesinin iadesi alacaktır.
Böyle bir imkân yok denecek kadar az.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum herkese.