-
Topluluk Sigortası
Hukuk fakültesi mezunu olarak avukatlık stajımı tamamladıktan sonra baro tarafından Topluluk sigortası kaydım yapılmış ve maalesefki bundan haberim olmamıştı. 19.02.2002 tarihli topluluk sigortası girişim var ve ben bilgim olmadığından bugüne kadar hiç prim yatırmadım.
mesleğe bir hukuk bürosunda çalışarak başladım ve işverenim 11.04.2003 tarihi itibari ile sigorta girişimi yapıp 23.09.2003 tarihi olan işten ayrılma tarihine kadar prim yatırmış.
işten ayrıldıktan sonra kendi büromu açtım ve 2,5 sene işletmeye çalıştıktan sonra maalesef kapatmak zorunda kaldım ve 12.01.2007 tarihi itibari ile bir kamu kurumunda memur olarak çalışmaya başladım.
Topluluk sigortası borcum bayağı birikmiş durumda.
bilginiz varsa ve paylaşırsanız şayet öğrenmek istediklerim şunlar
1-) Hukuk bürosunda sigortalı olarak çalıştığım dönemler zaten sigortam olduğundan Topluluk sigortası borcum bu dönemler arası (11.04.2003-23.09.2003) silinebilirmi? ayrıca yatırılan primleri Topluluk sigortası borcuma mahsup edebilirmiyim?
2-) prim borcumda zamanaşımı süresi 5 yıl mıdır yoksa BK'ya göre 10 yıl mı? ve bu zamanaşımı nasıl ne zaman itibari ile işler. borcun tahakkuk ettiği zamandan itibaren mi?
3-) Topluluk sigortası kaydımda ilk işe giriş tarihim 19.02.2002 olarak gösterilmiş.fakat sigorta sicil numaram il kodundan sonra 2006 ile devam ediyor. yani sanki 2006 tarihinde girişim yapılmış gibi. oysaki il kodu yani 3301'den sonra 2002 şeklinde devam etmesi gerekmez miydi.
bu yanlışlık lehime mi aleyhimemi neticeler doğurur.
bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
-
Re: Topluluk Sigortası
Aynı anda hem topluluk sigortası hem de ssk lı olmanız mümkün değil işe girdiğinizi baroya bildirmeliydiniz.Ancak daha önceki çalıştığınız yerdeki işe giriş bildirgenizi ve işten ayrıldığınız tarihi baronuza bildirirseniz mahsup yapılacaktır.
-
değerli avukatım, işveren avukatım bürosunda sigortalı olarak çalışmaya başladığıma dair dilekçe vermişti zaten. bizzat dilekçeyi ben götürüp baroya teslim etmiştim. yani bu konuda bilgiler vardı.
-
Bu durum tamamiyle baronuz sigorta servisinin hatası. İstanbul barosunda aynı şeyi yaşadım mahsup yapıldı. Sigorta servisinizle bu hususta görüştüğünüzde cevapları ne oldu.
-