Muaf olunan zorunlu hizmetin tekrar yükümlü kılınması
Merhaba ben 1. hizmet bölgesindeki bir okulda kadrolu müdür yardımcısı olarakatanan müdür vekili olarak çalışan sınıf öğretmeniyim Sağlık sorunumdan dolayı göreve ilk başladığımda millieğitim bakanlığının komisyonundan geçtim. göreve başladım. 3 yıl sonra zorunlu hizmet yükümlülüğüm gündeme geldi meb in atama yönetmeliiğinde geçen " özürlü öğretmen adayları değerlendirme komisyonunca atananlar zorunlu hizmeti tercihleri istenmeyecektir " Buna dayanarak zorunlu hizmeti istemedim bir problem çıkmadı bir sene sonrada aynı şekilde muaf sayıldım bu sene kılavuzda bir değişiklikyapılarak komisyona giren adaylardan %40 sakatlık raporu olanlar zorunlu hizmeti tercih etmeyeceklerdir ibaresi kondu benim özür durumumda %25 olduğu için bu raporu alamadım. Ve zorunlu hizmeti tercih ettim Zorunlu hizmet bölgesinde bir köy okulu çıktı.
Benim merak ettiğim 2 yıl muaf olduktan sonra kılavuzdaki bir değişiklikle %25 özrüm hiçe sayılarak böyle bir uygulama yapılabilirmi.
2. bir konu müdür yardımcısı iken bu yetkim elimden alınarak sınıf öğretmeni olark atanmam ne kadar doğrudur.
Bana bukonuda uzman hukukçularımız bir yorum yaparlarsa ve varsa mahkeme ve hak arama yolunu gösterirlerse sevinirim şimdiden teşekkür ederim hepinize..
Re: muaf olunan zorunlu hizmetin tekrar yükümlü kılınması
kazanılmış hak (zorunlu hizmetten muaf olmanız kazanılmış haktır) yönetmelikle şunla bunla geri alınamaz...idare mahkemesine süresi içinde iptal davası açınız..
saygılarımla