-
Belirsiz süreli iş
Benim sorunum şu şekildedir. Belirsiz süreli işin 28 haziran da biteceği tahmin edildi fakat iş istenilen tarihte bitmeyecek en az bir hafta daha devam edecek. Bu durumda 28 haziranda bitecek diye verilen ihbarnameler geçerlimi yada bu aşamadan sonra yapılması gereken işlemler nelerdir. Yardımlarınız için teşekkürler ederim
-
Re: Belirsiz süreli iş
İş akdi uzamış olduğundan tarafların hak ve yükümlülükleri devam eder. Selamlar.
-
Hocam aslında cevabımı tam alamadım şimdi bana bir ihbarname imzalattılar 28 Haziran 2007 de belirsiz süreli iş sözleşmesinin biteceğini fakat iş bir hafta gecikmeli bitecek 5-6 Temmuz 2007 civarı bitecek bu durumda ben 28 Hazirandan itibaren ayrılsam kıdem tazminatımı hakedermiyim. Yada 5-6 Temmuzda ayrılırsam bana yeni ihbarname vermeleri gerekiyormu.Eğer yeni ihbarname verirlerse 5 Temmuzda iş biterse 4 haftalık süreden geriye kalan iş arama yani ihbar tazminatımı alabilirmiyim.
-
Size 28 Haziran 2007 günü iş akdinizin sona ereceği bildirlmiş ise siz de bu bildirime uygun olarak 28 Hazirandan itibaren işe gelmeyerek kıdem ve ihbar tazminatınızı alabilirsiniz (ihbarı süre olarak vermişlerse ihbar tazminatı zaten olmaz). Çünkü size yapılan fesih bildirimi size ulaşmakla hüküm doğurmuştur, artık işverenin tek taraflı irade beyanı ile bundan dönmesi mümkün değildir. İşverenin bundan dönebilmesi için sizin de bunu kabul etmiş olmanız gerekir. Siz kabul ederseniz iş akdi yeni bir tarihe kadar uzar. Ve sonuçlar (ihbar ve kıdem) yeni tarih itibariyle doğmuş olur. Selamlar. Cevapta eksiklik varsa bu, sorudaki eksikliktendir. Selamlar.