İsime isim ekletme işlemleri
isim değişikliği ile ilgili tüm başlıklara baktım ama yeterince aydınlanamadım şimdi ben ismime bir isim daha ekletmek istiyorum çünkü ismimin telaffuzu çok zor ve türkiyede nadir belki hiç olmayan bir isim bu konuda aklıma takılanları sıralasam ve rehberliğinizi istesem;
1-nufüs kütüğümüz kayseride ancak ankarada oturuyoruz burada dava açabilir miyim?
2-şu anki ismimin yanına aile ve yakın çevremin kullandığı filiz adını ekletmek için kaç şahide ihtiyacım olur?aileden olsa olur mu bu şahitler mesela kardeşler?
3-ben bu işi yaz tatilinde halletmek zorundayım dava ne kadar sürer?
4-bu iş için mutlaka avukat gerekir mi?ben dava dilekçe örneği bulabilir ve kendim halledebilir miyim?
5-avukatla ve ya avukatsız bu davanın ortalama maliyeti ne olur?
yardımcı olan herkese çooookkkkk teşekkürler şimdiden saygılar.
Re: isime isim ekletme işlemleri
galiba sorularım fazla geldi avukat arkadaşlar rehberliğinizi esirgemeyin sitedeki isim değişikliği ile ilgili tüm konuları okudum aydınlanamadığım için sordum şimdi temmuzda adli tatil başlayınca ben isime isim ekleme davasını tatil dönüşüne mi bırakacağım? saygılar
Re: İsime isim ekletme işlemleri
Davayı ikamet ettiğiniz yerde açacaksınız.
Adli tatil Ağustos'da başlar. İlgili Mahkeme kaleminden, adli tatil öncesindeki tarihe duruşma günü verilip verilmediğini öğrenin, böylelikle davanızın adli tatilden önce görülüp görülmeyeceği belli olur.
Davayı vekil vasıtası ile açmak zorunda değilsiniz, ancak bunu öneririz.
İki tanık dinletebilirsiniz. Kardeşinizden başka tanık dinletmenizi öneririm.
Not:Aslında sorularınızın tamamı "baktım" dediğiniz forumda yanıtlanan sorular idi.
Re: İsime isim ekletme işlemleri
teşekkürler bir de sizden bu davanın avukat ücreti ile ilgili ortalama bir rakam alabilir miyim?ankarada ikamet ediyoruz tevsiye edeceğiniz bir avukat adı da alabilirim tekrar teşekkürler
Cevap: Re: İsime isim ekletme işlemleri
çok ta zor değilmiş filiz i eklettim şimdi çok mutluyum keşke yıllar önce yapsaymışım bu işi avukatsız tek celsede iki şahitle oldu isim davası açmak isteyenler hiç korkmasın filizden saygılar........
merhaba benım kızımın ismi irem 1,5 yaşında bu isimin manası kötü olduğu için yanına bır ısım daha koymak istiyoruz bu değiştirme uzun surermı ve herangi bı sorun cıkarmı acaba bırde anne ve banının mutlaka olması gerekirmi şimdiden teşekkür ederim...
merhabalar ben bu isme isim ekleme davasını kısmen anladım.Benim sorum şu oğlum altı yaşında isim ekletmek istiyorum.Davayı benim açmam gerekiyor galiba bana uygun dava dilekçe örneği nasıl yazmalıyım.