Şirket Devri ve İşten Çıkarılma
01.02.2000 tarihinde satın alma sorumlusu olarak işe başladım. 15.04.2002 de iş verenime ait olan fakat ayrı bir şirkette idari müdür olarak göreve getirildim. Bu sırada maaşım ilk işe girdiğim şirket üstünden tam olarak SSK ya gösteriliyordu (1500 YTL).Bulunduğum şirket başka birine 06.08.2004 tarihinde devredildi. Yeni ve eski iş verenimin anlaşması ile aynı görevde devam etmem istenildi ve devam ettim. 15.07.2006 tarihinde iş verenim sözlü olarak işten çıkarıldığımı bildirdi.Bu tarihte karşılıklı anlaşarak işten ayrıldım.Fakat bu güne kadar işverenim sözlerini tutmadığı gibi bir çok olayda beni sıkıntıda bıraktı.Ayrıca yeni işverenim maaşımı asgari üzerinden SSK ya bildirmekteymiş.Elimde yeni işverenime ait maaşımın 1500 YTL olduğu yazılı ve kendi imzası olan bir evrak var.
Bu konuda iş mahkemesine nasıl bir başvuruda bulunabilirim ve haklarımın neler olduğu konusunda yardımda bulunursanız sevinirim
İyi Çalışmalar.....
Re: Şirket Devri ve İşten Çıkarılma
Sayın moldmaker,
Bize ne sorduğunuz net değil. İşverenle anlaşarak ayrılmışsınız. Detayları nedir? İşveren hangi sözleri tutmuyor? Hangi haklarınızdan bahsediyorsunuz?
İş mahkemesine hangi sebeple başvurmayı düşünüyorsunuz?
SSK ile ilgili konuda işyerinizin bağlı olduğu SSK Bölge Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verirseniz inceleme başlatırlar.
Esenlikler,
Re: Şirket Devri ve İşten Çıkarılma
Sayın Kemal Asım Bey ;
İş verenle anlaşmamız benden alacağı olan bir miktar paranın (çekilen avans kesinlikle tazminatımdan yüksek değil) ödememem konusunda idi. Tabii iyi niyetimizden aramızda herhangi bir yazılı belge hazırlanmadı. Ama şu an bu paranın ödenmesini istiyorlar. Tazminatım konusunda ise hiçbir muhatap bulamıyorum. Bu yüzden bu durumu bir şekilde mahkemeye taşımam gerekecek gözüküyor.
Tazminatımı alabilmem için; SSK ya düşük bildirilen maaş nedeniyle işten ayrıldığımı neden gösteren dava açmam mümkün müdür? Tabii işten ayrılmamın üzerinden 11 ay geçmişken.
Ayrıca SSK Bölge müdürlüğüne vereceğim dilekçe sonrası olacaklar nelerdir?
İlginize Teşekkür Ederim