Alacağıma Karşılık Daire Aldım
İstanbulda inşaat malzemeleri satıyorum. 14/01/2004 de alacaklı olduğum müteahhitten 133milyar lira alacağıma karşılık piyasa değeri 100milyar lira olan dairenin tapusunu deviraldım ve borcu sildik satış bedeli olarak 15milyarlira gösterdik. müteahitin başka alacaklısı tasarrufun iptal davası açmış. konu ile ilgili 5 avukatla görüstum hepsi farklı yorum yapıyor. kestiğim faturalar ve tapuyu devralırken müteahite verdiğim 20/10/2003 keşide tarihli 133milyarlık bankadaki çek beni kurtarırmı. bazı avukatlar alacaga karsılık mal alınamayacagını söyluyor davayı kaybedermisım. davayı kaybedersem masrafları vekalet ucretinide ben ödeyecekmısim hapis ve para cezasıda alırmısim. çok acil yardıma ihtiyacım var çok buyuk rakamlar sözkonusu hangi avukata inanayım ayıcamuteahhit bunu kasıtlı yapıyor mutehidi bulamıyorum. 9aysonra dava açıldı davayı açan adamın alacagının nerdengeldigi de belli degil yadımcı olursanız çok sevineceğim
Ben bir tüccarım
Re: Alacağıma Karşılık Daire Aldım
Alıntı:
xewer rumuzlu üyeden alıntı
Tapudaki satış bedellerinin düşük olması şu an yargıtay için pek önem taşımıyormuş ("Satış bedellerinin düşük olması tarafların kötü niyetli olduğunu göstermez" diyen içtihat var)satış bedelini ödediğiniz ispatladığınız gerekli imiş.
Merhaba,
Başlık 2004 yılına ait ama internette araştırma yaparken tasadüfen buldum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bahsettiğiniz Yargıtay içtihatlarının tarih ve numaralarını verebilir misiniz?
Oğuzhan