-
Miras Hukuku
Merhabalar...Anneannem vefat edince dedem tekrar evlendi sonra dedemde vefat etti dedemin ve anneannemin mallarından kanun ne diyosa payını verdik ve dedemin 2. eşi butun mallardan hakkımı aldım die imza attı..şimdi de kadın (2.eş avrupada kalıyor dedem oradan emeklı ve dedemın maaşını almakta) veraset ilamını istemekte avrupadan itediklerini soyluyor bunu vermemizin bi sakıncası varmıdır? bütün mallardan hakkımı aldım die imzaladıgı nı bozabilirmi? teşekkur ederim..
-
Re: MİRAS
Veraset ilamında dedenizin 2.eşininde mirasçı olarak ismi kayıt altına alınmış olması gerekir normal şartlarda.
Bu durumda 1 kopyasının onun elinde de bulunması en doğal hakkı.
Verecek olduğunuz veraset ilamı kopyası ile yapacağı sizi etkileyen başvuruları ise veraset ilamını vermeyerek engelleyebilmeniz zaten mümkün değildir.
Veraset ilamında dedenizin mirasçısı olduğu mahkeme tarafından belirlenmiş ise vermenizde bir sakınca yoktur.
saygılar
-
Dedemim 2.eşi tüm haklarını alıp imzasını şubat ayında attı ama şimdi veraset ilamını istemesine anlam veremedik özellikle veraset ilamının aslını istemesini anlayamadık ve bunu avrupa dan istedıgını soyledı...Biz bu veraseti verirsek önceden imzalayarak butun hakklarını aldı şu anda bunlara itiraz edebilirmi yani bunu bozabilirmi..yani tüm hakklarını aldıgı halde veraset ilamını istemesının sebebi ne olabilir..teşekkur ediyorum...
-
Dedenizin varisi olduğunu ispatlayarak maaşı almaya devam edebilmesi için olamazmı?
-
Re: Miras Hukuku
Veraset ilamını mahkemeden de kolaylıkla alabilir.
Veraset ilamının kopyası birşey ifade etmez, ya aslı ya da onaylı sureti gerekir.
Avrupa'dan maaş aldığını söylemişsiniz, onunla ilgili olabilir. Ama hiçbirimiz kahin değiliz, bilemeyiz.
Sayın ekircali'nın dediği gibi, veraset ilamını vermekle yapacaklarını engelleyemezsiniz. Haklarını aldığı belgelendiriliyorsa zaten üzerine başka birşey alması mümkün değil.
Hala neden endişe ettiğinizi anlayabilmek mümkün değil.
-
maaşını dedemin vefat ettiğini avrupa devletine bildirdiğimizden buyana zaten düzenli bi şekılde almaya devam ediyor..bizim aslında merak ettiğimiz bu veraset ilamının aslıyla önceden aldıgı mallara yada miras haklarına itiraz edebilirmi..teşekkur ediyorum..
-
Sn.lahib;
dedenizin 2. eşi veraset ilamında haksahibi olarak kayıtlı ise, sizin elinizde bulunan veraset ilamının aslından onda da bir adet bulunması gerekir zaten.
Ha siz bunu vermek istemiyorsanız vermeyebilirsiniz.Gel kendin al kardeşim deme hakkınız elbette var.Gelip başvurusunu yaptığında bu belgeyi ilgili mahkemden alabilir kendisi zaten.
Bu evrakla daha önce yaptığı bir anlaşmayı bozmak için işlem yapabilirmi? Eğer daha önceki yapılmış olan sözleşmede buna açık bir nokta varsa yapabilir.
elinizdeki herhangi bir belge bir başkasının kanuni yollarla hakkını arama hakkını ortadan kaldıramaz.
Tekrar hatırlatmak istiyorum veraset ilamının bahsettiğiniz kişiye verilmesinde herhangi bir sakınca olamaz.
saygılar
-
Herşey için teşekkurler..