Kira depozitosunun iadesi
Ben kiracı olduğum mesken den 3hafta evvelden mal sahibine bilgi vererek çıktım. Mal sahibim ve emlakçım evi gezerek evin tam ve eksiksiz teslim edildiği konusunda hem fikir olduktan sonra , mal sahibim 'kızgın olduğunu' beyan ederek depositoyu geri ödemeyi red etmektedir. koustugumuz rakam 2000 ytl olup benı koruyucu bır yasa veya kanun varmıdır?ne yapmamız gerekıyor?
Re: Kira depozitosunun geri iadesi
Anahtarı ev sahibine teslim etti iseniz ve bunu kanıtlayabiliyorsanız depozitonun iadesi için hemen ihtarname gönderebilir, dava açabilir veya icra takibi başlatabilirsiniz. Anahtarı usule uygun olarak teslim etmedi iseniz, acilen bir ihtarname keşide ederek hem anahtarı 3 hafta önce teslim etmiş olduğunuzu bildiriniz ve depozitonun size iade edilmesini ihtar ediniz.
Re: Kira depozitosunun geri iadesi
anahtarı evsahibine veya yasal temsilcisine usulune uygun teslim etmek hukuk anlamında nasıl olur avukat hanım...mesela tutanakmı veya benim bilgimin yetmediği başka bişeymi...
lütfen beni bilgilendiriniz....
derin saygılarımla
Re: Kira depozitosunun iadesi
anahtari sitenin guvenligine teslim edip emlakcimi uyardim o da anahtari oradan teslim edip mal sahibine bilgi verdi. alinan deposito kanunen neye karsilik aliniyor?
Re: Kira depozitosunun iadesi
Sağ üstteki forumda arama seçeneğinde "depozito" kelimesiyle arama yaptığınızda depozitonun ne için alınabileceğine ve depozito sorunlarına dair yazılmış onlarca mesaj bulabilirsiniz.
Alıntı:
agt rumuzlu üyeden alıntı
anahtari sitenin guvenligine teslim edip emlakcimi uyardim o da anahtari oradan teslim edip mal sahibine bilgi verdi. alinan deposito kanunen neye karsilik aliniyor?