-
Temyiz Davası
Merhabalar,
2006 Ocak ayında abimi trafik kazasında kaybettim. Abim bisikletle yolun kenarından giderken, arkadan son sürat gelen hız tutkunu sanık, abime çarparak ve onu 57 metre sürükleyerek feci şekilde ölümüne neden olmuş ve olay yerinden firar etmiştir. Gelen raporlarla sanığın %100 suçlu olduğu kanıtlanmıştır. Fakat bir sene süren mahkeme sonunda sanığın aldığı ceza üç sene hapis cezası ki bunu 33.000 YTL'ye çevirdiler ve bir sene ehliyetine el koymak. İlk yakalandığında iki ay cezaevinde yattı o kadar. Ben sanığın hapse girmesini istemiştim. En azından acımız biraz hafifleyecekti. Ama, sanki cezayı sanığa değil, bize verdiler. Yıkılmıştık, üstelik aimin karısı tarafından öldürtüldüğünü düşünüyoruz ancak bizi kimse kaale almadı.
Ben kararın bozulması için temyize gönderdim. Temyiz ne kadar sürer? Bir de Yargıtay'ın internette dosya sorgulama bölümüne baktığımda bizim dosyamız gözükmüyor. Acaba bu sitede sadece sonuçlanan dosyalara mı bakılıyor?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi günler dilerim...
-
Re: Temyiz Davası
Temyiz süresi 7-8 ay sürebilir.
Dosyanızı görmeme nedeniniz mahkemesinden dosyanın Yargıtay'a gönderilmemesi veya Yargıtay da henüz temyiz incelemesi yapılacak daireye gönderilmemiş olmasından kaynaklanıyordur.
Yargılamanın yapıldığı mahkeme kaleminden öğrenebilirsiniz.
Veya www.uyap.gov.tr adresınden vatandaş portalından sorgulama yapabilrsiniz.
https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas_jsp/vatandas.html