-
Muvafakatname
Eskişehirde 4 adet parseli birleştirerek bir inşaata başlayacağım,şuan köşe parselde 4 daire 2 dükkan var.Bu 4 daireden 3 adetini aldım ve tapusunu üzerime geçirdim.
Dükkan sahibi ile kat karşılığı anlaştım,henüz sözleşme imzalamadım.Dükkan sahibinin kiracısı simit fırını tarafımdan dükkanı boşaltmak için 50bin YTL hava parası adı altında dükkanı boşaltmasının karşılığı bir para taleb ediyor.
Bu simit fırını apartmandaki 4 daireden bundan 6 sene evvel ruhsatını alırken muvafakatname almamıştır,ben şimdi 3 daire sahibi olarak belediyeye bu simit fırını için muvafakatnemesinin olmaması sebebi ile şikayette bulunabilirmiyim.
Apartmandan muvafakatnamesi var ise yeni daire sahibi olduğum için tekrardan muvafakatname taleb edebilirmiyim.
-
Re: Muvafakatname
Sayın caglarolce,
Bahsettiğiniz bağımsız bölüm tapuda işyeri olarak görünüyorsa, yönetim planınızda da yasaklayıcı bir madde yoksa, burada simit fırını açılması için sizlerin muvafakatına gerek yoktur. Ancak bir rahatsızlığınız sözkonusu ise, koku, ses, kirlilik vs. bunun bertarafını isteyebilir, edilmiyor veya edilemiyorsa faaliyetin menini talep edebilirsiniz.
Esenlikler,