Re: Tazminat Alabilirmiyim
Boşanmayı kabul veya reddetmenin, bunu ne zaman yaptığının önemi yoktur.
Hakim kusurlu olduğuna kanaat getirirse boşar, karşı tarafın nafaka ve tazminat talepleri konusunda reddeder.
Boşanmayı istediğini söylesen de, karşı dava açmadıkça, kusurun ispatlanmazsa boşanma kararı verilmez.
Karşı dava açmadıkça tazminat alamazsın.
Özetle, davacının talepleri değerlendirilir, davalının kusuruna göre kabul veya reddedilir.
Yanıtınız için teşekkür ederim, eşim dava gerekçesine fikir ayrılığı yazmış.
Hiçbir hakaret, dayak vs. söz konusu değil. Kısacası onun, bebeğimiz için hazırladığı mamayı benim sıcak mı soğuk mu diye kontrol etmem güvensizlik duygu uyandırıyormuş Vs. vs. bu gibi komik sebepler efendim.
söyledikleriniz duygusal olarak son derece normal olsa da
hukuki açıdan bir temele dayanmıyor..
boşanmayı istemek kişinin serbest iradesine bağlıdır.. bu dava da madem boşanmak istiyorsun eşine tazminat öde gibi bir sonuç çıkmaz
siz isterseniz bu dava bittikten sonra "çok üzüldüm yıkıldım " diye bir manevi tazminat davası açabilirsiniz..
tutar mı ? bence tutmaz o ayrı
fırat bey benim de sorunum aynı.eşim 3 aylık hamileyken bana zorla kağıt imzalatıp üzerini daktilocularda doldurup hiçbir nafaka almayacağıma ve kendiliğimden boşanacağıma dair yazı yazmış altında benim imzam.ve beni evden attı.ben boşanmak istemiyorum.evi terk demiş yalancı şahitlerde bu kadın maddiyat istedi alamayınca çekti gitti dediler.birisi yakın komşum.tedbir nafakası alıyorum çocuğuma ve bana.terkden dolayı yeniden birleştik lakin zorla nafakının düşmesi için işkence yaptı ban ve yeniden attı evden.3 yıl bitti .benim 2.evliliğim eşimin 3. evliliği.boşanınca nafaka alabilirmiyim kızıma ve bana.kızım 6 yaşında benim işim ve evim yok babası alabilirmi velayet açmış.vede tazminat alabilirmiyim suçlu beni gösteriyor.bir başka sorumda eşimin müşterek evi var eşiyle ortak.kendi tek oturuyor ve de ben evlenmeden önce almış.hakim benim orda oturma hakkım yokmu kanunen.mal rejimi bana uğrarmı.saygılarımla