-
Sözleşmeli öğretmen
8 yıldır özel okullarda görev yapan bir ingilizce öğretmeniyim. Son 4 yılımı ise aynı kurumda geçirdim. Kurumdan ayrılmak istiyorum ancak tazminatımı yakmak istemiyorum. Verdikleri zammı kabul etmek istemiyorum. Sundukları çalışma şartlarını kabul etmemem istifa anlamı taşır mı? Devlet memurluğuna geçsem yine de tazminatım yanar mı? Bu arada her yıl yenilenen sözleşmelerle devam eden bir düzenimiz var ve normal olan da bu sanırım, ancak koydukları her şartı kabul etme zorunluluğu anlamsız değil mi? teşekkür ederim
-
Re: sözleşmeli öğretmen
Sn. Seldom, sn. öğretmenim,
Size buradan çok şeyler yazmak isterim. Ancak hem işverenlere hem çalışanlara eşit uzaklıkta olmak mecburiyetimiz var. Malumunuz gereği çalışma yaşamını düzenleyen, yürürlükte olan bir iş kanunu var, Gerçi bu iş kanunu genel anlamda incelendiğinde çoğunlukla işveren tandanslı , işveren yanlısı bir durumdadır. Dolayısıyla sizin sorunuza yanıt verilebilmesi için Sözleşmenizin okunması gerekmektedir. Kanunların aksine sözleşme düzenlenemez. Bu sözleşmede size yapılacak zam konusu varmı, Çalışma şartlarında sözleşme dışı ne gibi zorlaştırmalar var. bunları görmek gerekir. Ayrıca yasa sözleşme dışı durumlarda ve çalışma hayatını düzenleyen yasalara göre yanlış bir uygulama var ise sizin fesih hakkınız doğar. Tabi sözleşmeyi iyi okuyup, buna göre değerlendirilmesi gerekmektedir. Devlet memurluğuna geçmek kararı, emeklilik planlamanızın yapılmasından sonra verilmesi bir karar olduğunu düşünüyorum. Yanlış bir karar verip zor duruma düşmemeniz için sözleşmenizin incelenmesi gerekmektedir.
Bilgi edinmenizi rica eder , sosyal güvenli güzel günler dilerim.