Boşanma ve tazminat hakkında
Temmuz 2005'te evlendim.Eşim bir şirkette muhasebeciydi.3 ay boyunca nefret ettiği işini bırakmak istediğini söyledi.Huzurlu olacaksa işini bırakabileceğini söyledim.Eşim de evliliği gerekçe göstererek işinden ayrıldı.Şimdi boşanıyoruz ve benim ona zorla işini bıraktırdığımı iddia ederek 15 aylık maaşının karşılığı olan 6000 ytl tazminat istiyor.Böyle birşey hukuken mümkün mü?Bu konuda kendi rızasıyla işten ayrıldığını bilen şahitlerim vardı ve mahkemede de bunu belirttiler.Mahkeme tazminata hükmeder mi?
Re: Böyle Birşey Mümkün Mü?
Bu durumda sizinki evlilik değil,bir iş sözleşmesi olması gerekirdi.
İçiniz rahat olsun evli kaldığı süre içinde alamadığı maaşları sizden alabilmesi mümkün değildir.
Hukukçu değilim. Ama medeni kanunun maddi ve manevi tazminatla ilgili maddesini aşağıya yazdım. Tazminata hükmedilmesi için boşanmada daha fazla kusurlu taraf olmanız gerekir. Talep edilen tazminat miktarının uygunluğunu da hakimin takdir edecektir.
Maddî ve manevî tazminat
Madde 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddî tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevî tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
Teşekkürler.Ben de manevi tazminat talebinde bulundum.Tarafıma edilen hakaretleri şahitlerle de mahkemeye bildirdim.Ayrıca karşı tarafın iddialarıyla ilgili de herhangi bir delili yada şahidi de yok.Sadece eski eşimin anne ve babası şahit olarak dinlendi.Ayrıca karşı tarafın avukatı benim avukatıma 250 ytl nafaka bağlanması karşılığında tazminattan vazgeçmek istediklerini bildirmiş.Ancak biz doğal olarak reddettik.Sanıyorum lehime karar çıkacak.