-
Ödenmeyen harcırah
ben k.k.k da uzman erbaş olarak çalışmaktayım 2005 aralıkta ordudan ilişiğim kesildi yani sözleşmem idare tarafından yapılmayarak işime son verildi bunun üzerine askeri yüksek idare mahkemesine başvurdum ve açtığım davayı bir sene sonunda kazandım birliğime geri döndüm mahkeme kararı ile bütün özlük haklarım iade edildi kara kuvvetileri komutanlığı tyayin atama şubesi tarafından yeniden atamam yapılarak birliğime 15 gün içinde gitmem gerektiğini bildiren bir atama belgesi aldım bu belgede 6245 sayılı harcırah kanununa göre işlem yapılması gerektiği yazmakta iken çalıştığım birlikteki garnizon maliyesi bunu vermemekte kararlı çıktı idari yargı kararı ile geri dönenlere bu harcırah verilmez dendi bunun üzerine verilmesi için dilekçe yazdım şu anda dilekçenin cevabını bekliyorum ve şu anda benim harcırah alamayacağımı söyleyen bir emir bulduklarını söyleyerek bunu bana cevap olarak vereceklerini duydum şu anda oturdum bekliyorum,bildiğim kadarıyla bana yeniden atama yaptıkları için bu miktarı vermeleri gerekiyor sizce de bu durum benim dediğim şekilmi avukatlarımız bir açıklık getirirse sevinirim ve eğer bana alamayacağıma dair bir cevap verirlerse ve durum tam tersi ise bu cevaba karşı bir dava açabilirmiyim.
-
Re: Ödenmeyen harcırah
Harcırah ödenmesi gerekir. Ödemezlerse dava açabilirsiniz.
-
cevabınız için teşekkür ederim avukatımla görüşüp bu konu hakkında davayı açmış bulunmaktayım ayrıca görevini ve makamını şahsıma karşı özellikle bilerek başka amaçlar güderek kullandıkları içinde bu dava dilekçesini biraz geliştirdik amaç kasıtlı olduğundan avukatımla birlikte bunu kasıtlı gördük umarım iyi yapmışızdır teşekkürler bu dava sonucunu taratıp bittiğinde burda yayınlamaktan gurur duyacağım ...
-
hakkını arayana mutlaka çözüm var
-
Gerekçeli kararı yayınlarsanız biz de seviniriz. Böylece diğer harcırah sorunu olan kişilere de yol gösterici olabilir.