İşveren Haksız Fesih Nedenlerini Nasıl Ispatlayabilir
Merhabalar,
İşveren işime 4857 sayılı iş kanununun 25.madde 2.Fıkrası d,g ve h bendlerinine dayanarak iş akdimi ihbarsız ve tazminatsız sonlandırdı.Fakak bu şekilde bir durum söz konusu değil.Bu gerekcelerini nasıl ispat edebilir.Aleyhime en kötü ihtimaller nelerdir?
Re: İşveren Haksız Fesih Nedenlerini Nasıl Ispatlayabilir
1-işverene veya onun aile üyelerinden birine bir hareketiniz oldu mu ??
2-devamsızlık yaptınız mı ??
3-size bir uyarı yapıldı mı ??
savunmanız istendi mi ?
hiç detay vermemişsiniz
Alıntı:
Stj.Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
1-işverene veya onun aile üyelerinden birine bir hareketiniz oldu mu ??
2-devamsızlık yaptınız mı ??
3-size bir uyarı yapıldı mı ??
savunmanız istendi mi ?
hiç detay vermemişsiniz
İlginize teşekkür ederim Fırat Bey
1.işverene veya onun aile üyelerinden birine bir hakaretim olmadı.
2.Normalde cumartesi pazar çalışmıyorduk ve bir arkadaşımın bundan sonra cumartesi günleri de çalışılacağını sözlü hatırlatmış olmasına rağmen 1 cumartesi işe gitmedim.
3.Bu nedenle yazılı olarak savunmam istendi ve bende savunmaya cevap yazabilmem için işyeriyle yaptığım ve tarafıma bir nüshası verilmeyen sözleşmeyi talep ettim.Savunmayı benden işletme şefi olduğunu söyleyen Yeni başlayan bir personel istedi.Ve savunma kağıdı aynen şöyle;
Soru:
Hatırlatılmış olmasına rağmen cumartesi işe gelmemenizin sebebi nedir.
cevap:
Ve sadece savunmayı isteyen kişinin adı soyadı imzası ve mesleki unvanı.İşyerine ait herhangi bir başlık,kaşe yok.Ve teslim aldığıma dair imza falan alınmadı.
Bu olaydan sonra çıkışım tebliğ edildi ve 3 gün sonra savunmamı isteyen kişiye yonetim kurulu olay tarihinde düzenlenmiş bir yetki belgesi düzenleyip ilan panosuna asmış.
İşveren, bu iddialarını muhtemelen tanık ile ispatlamaya çalışacaktır. Ancak siz de bu iddaların doğru olmadığı yönünde delil sunabilir, tanık dinletebilirsiniz. Cumartesi işe gelmemek tazminatsız fesih (25/II-g'ye göre) için yeterli değildir. Bir ay içinde toplam üç gün veya arka arkya 2 gün işe gelmemiş olmanız gerekir. Selamlar.
Teşekkür ederim Abbas Bey.