Eski Hükümlü İşçi Hakları
Merhaba, ben 2006 Aralık ayında İŞ-KUR tarafından KPSS puanıma göre bir Üniversite Hastanesine "Geçici işçi" olarak işe yerleştirildim. Geçici işçilere daha önce 6 ay çalışma şartıyla kadro verildi. Benim çalışma günüm bu şarta uymuyor kadro alamadım ve şimdi sözleşmem fes ediliyor. Kadro ya alınanlar 50 kişinin üzerinde olduğuna göre benimde alınmam gerekmez mi? ve yasal haklarım nelerdir, bu konuda kuruma dava açabilirmiyim. Teşekkür ve saygılarımı belirtirim.
Üniversiteli Eski hükümlü
Re: Eskİ HÜkÜmlÜ İŞÇİ Haklari
Geçicic işçilere kadro verilmesi ile ilgili yasaya göre kadrolu olabilmeniz için 2006 yılında en az 6 ay vizeli statüde ve işçiler tarafından yapılması gereken işlerde çalışmış olman gerekiyor. Bu şartları taşımaynalar kadroya alınmadığı gibi diğer seçenek olan 657 sayılı Yasa'nın 4-B maddesindeki sözleşmeli statüye de alınmıyor. Peki ne olacak bunlar? Bazı hukukçular bunların işine son verilebilir diyor. Ancak, benim kanaatımca bu durumda olan geçici işçiler yine geçici olarak çalışmaya devam ettirilmeliler. Şayet işinize son verilirse hemen işe iade davası açmanızı öneririm. Selamlar.
Re: Eskİ HÜkÜmlÜ İŞÇİ Haklari
merhaba Abbas bey ilginiz için çok teşekkür ederim 29 Haziran da sözleşmemiz sona ereceğine dair yazı aldık.Hastane idaresi bize temizlik şirketine geçirileceksiniz diyor, oysa ben iklimlendirme teknikeri olarak çalışıyorum.
Şimdi ben ne yapabilirim dava açmak için en geç ne kadar zamanım var ve nasıl açacagım.teşekkürler.