Güneydoğu Gazilerinden İtalya'ya Mayın Davası
Mayın patlaması sonucu ayaklarını kaybeden 21 gazi, İtalya hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) dava açacak.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Mete Kurt, 26 Mart 1999 tarihinde Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Doğanbaba tepesinde, piyade asteğmen olarak vatani görevini yaparken, mayına basması sonucu 2 ayağını diz altından kaybettiğini anlattı. Kurt, çok sayıda şehit verilmesine sebep olan mayınların, Avrupa ülkelerinde üretildiğini belirterek, "Benim gibi ayağını mayın nedeniyle kaybeden 20 gazi arkadaşım ile birlikte İtalya aleyhine AİHM'de tazminat davası açacağız." dedi. Kurt, "Bizim bacaklarımızı koparan mayınlar İtalyan yapımı olduğu için davayı İtalya hakkında açacağız." ifadelerini kullandı.
Zaman/(a.a)
Re: Güneydoğu Gazilerinden İtalya'ya Mayın Davası
"Bizim bacaklarımızı koparan mayınlar İtalyan yapımı olduğu için davayı İtalya hakkında açacağız." ifadeleri çok yerinde ifadelerdir diye düşünüyorum. Dava AİHM de kabul görür mü ya da nasıl sonuçlanır merak ediyorum! Aslında bu da bir nevi "terörle mücadele"ye girer diye düşünmekteyim ama... Değerli 'Hukukçu'larımız bu konuda ne düşünüyorlar acaba?!
Teşekkür ederim, saygılarımla.
Re: Güneydoğu Gazilerinden İtalya'ya Mayın Davası
Alıntı:
Mayın patlaması sonucu ayaklarını kaybeden 21 gazi, İtalya hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) dava açacak
İtalya'dan önce..
Bu vatan için canlarını ve bir çok organını yitiren bu evlatlarımız için ne yapılsa azdır.
Ancak bu konuda aklımıza şu sorular gelmiyor değil:
1-İtalya'yı sanık/davalı sandalyesine oturtmadan önce,bu mayınları yurda sokanları bulup cezalandırdık mı?.İtalya herhalde bunları gökten zenbille indirmedi..
2-Sakat evlatlarımız için biz ne yaptık?..
Yoksa şairin söylediği gibi:''Kimimiz ölüp'';kimimiz nutuk(mu)söyledik''..
Bizce İtalya aleyhine açılacak bu davadan olumlu sonuç almak çok zor.İşimize bakalım ve bu kahramanları maddi/manevi bağrımıza basalım.
Saygılarımla.