Arkadaslar 19 yasındayım polis tutanagında meskul yerde kurusıkıyla ates etmek yönünde ifademizi aldılar silahlara el koyup bizi salıverdiler ve savcıya gönderilecegimizi sölediler bunun cezası ne olabilir
Printable View
Arkadaslar 19 yasındayım polis tutanagında meskul yerde kurusıkıyla ates etmek yönünde ifademizi aldılar silahlara el koyup bizi salıverdiler ve savcıya gönderilecegimizi sölediler bunun cezası ne olabilir
Verdiğiniz bilgiler yeterli değilse de, eylem bu madde kapsamında değerlendirilebilir. Lütfen savunmanızı müdafii (Avukat) ile birlikte yapınız.
Kanun No: 5237
Türk Ceza Kanunu
Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması
MADDE 170 - (1) Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda;
a) Yangın çıkaran,
b) Bina çökmesine, toprak kaymasına, çığ düşmesine, sel veya taşkına neden olan,
c) Silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan,
Kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (ASLİYE CEZA MAHK.)
(2) Yangın, bina çökmesi, toprak kayması, çığ düşmesi, sel veya taşkın tehlikesine neden olan kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. (SULH CEZA MAHK.)
polis tutanagında yeri belli olmayan tarlalık bos arazı de ses tabancası yani kuru sıkı tabgancayla ates edildi ve polis geldiginde tabancaları kendi rızamla verdim diye beyanda bulundum komser olursa oda kesin degil ama ufak bi para cesazı ödersiniz dedi simdi biz havaya 5 el ses mermisi attık diye 3 ayla 6 aya kadar hapismi yatıcaz
Tarlalık boş arazi mi, meskun mahal mi?
ya polis tutanagında bos arazi tarlalıkta ates ettik diye ifade verdik ama polis tutanagın basına meskun yerde havaya ates etmek yazdı bizi tarlalıkta yakalamadıgı için heralde böle bisey yazdı :) yerlesim bölgesinde ates etmedik bunu kanıtlayabilirzde zaten bos kovanların hepsini bulabilirim
ates ettimiz yerin cevresinmde ev fln yoktu.. ama yerlesim birimlerine 1 km fln yakın sayılırdı.. ama cevreye baktıın zaman hicbi bina görünmüyodu.. neyse burda ates eettik evlere dağalırken yolda siviller aldilar bizi.. silahi biz verdik ates ettiğimizi fln söyledik.. bizi saldilar ama savciliktan cağarilabilirmişiz.. eğer savciliktan cağarilirsak ne gibi bi ceza yariz acaba?? tesekkürler
yani hafifletici unsurlar lmalı..
1. kullandığımız silahlar kurusıkı ve ses mermisi attık.. 1sinin faturası var..
2. ateş ettiğimiz mekanın çevresinde hicbi bina yoktu çevrede tarlalar vardı köy yolu diyebiliriz.. büyü ihtimalle orda içki içenler ihpar etmişlerdir bizi ama ihbar edenler polisten duyduğuma göre evin önünde fln demisti.. yani binalarin o silahin sesini duymasi bile cok zor..
3. silahı mebur beylere biz belimizden çıkarıp verdik.. ates ettiğimizide itiraf ettik..
Tutanağı, evrakları görmeden buradan vereceğimiz cevaplar sağlıklı olmayacaktır. Alındı ise ifade tutanaklarınız, diğer tutanak ve evraklar üzerinize atılı suçu tespit edebilmek için önemli. C.Savclığından ifadeniz alınmak üzere davetiye gelirse, savunmanızı müdafii ile yapın, burada bahsettiğiniz delilleri de bildirin.
Meskun mahal dediğiniz için, söz konusu olayın bu madde kapsamında değerlendirileceğini belirtmiştim, bu sizin mutlaka bu maddeye göre yargılanıp ceza alacağınız anlamına gelmez. Henüz ne ile suçlandığınızı dahi bilmiyorsunuz, varsayımlarla sizi endişelendirmekten öteye gidemeyiz. Lütfen sağduyunuzu kaybetmeyin, dosyanızı bir avukata inceletin ve birlikte hareket edin, böylesi daha yararınıza olacaktır.
anlattıklarınızdan ceza almazsınız diye düşünüyorum.Eğer başka bişey yoksa kabahatler kanununa göre 58 ytl. para cezası alır kuru sıkı silahlarıda size geri verirler.Hepsi bu...
Aslında savcılıktan davetiye gelceginide pek sanmıyorum komser de zaten gelirse dedi Allahtan komser halden anlayan bi adam çıktı yoksa o geceyi ben kesin nezarethanede geçiririz diye tahmin ediyodum sizlere benimle ilgilendiginiz için tesekkür ederim