Kapıcı dairesinden elde eldilen gelir
Merhaba 28 dairesi olan ve içinde 17 kiracı 11 ev sahibin olduğu bir binada ev sahibiyim yeni seçilen yönetici zemin katta bulunan kapıcı dairesini oybirliği kiraya vermek istiyor. Benim sorum burdan elde edeceği gelir ile yakıt bedeli ve kullanımda olan ortak demirbaşların (asansör,hidrafor,merkezi uydu sistemi) tamirinde en önemlisi yakıt bedelinin ödenmesinde kullanabilirmi ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar
Re: Kapıcı dairesinden elde eldilen gelir
Sayın aybora01,
Kullanabilir.
Esenlikler,
Sayın Kemal bey cevabınız için teşşekkür ederi. Kusura bakmayın birşey kafama takılan bir konuyu sizinlede paylaşmak isterim.
Apartmanın kapıcı dairesi kat maliklerine (daira sahiplerine) ait ise buradan elde edilecek gelir daire sahipleri adına kullanılması gerekir diye düşünüyorum. Dolayısı ile daire sahiplerine düşen bir payı kiracının yakıtı için ve kullanmış olduğu ortak demirbaşların tamirinde kullanmak ne kadar doğru olduğu konusunda şüphe duymaktayım. Yorumalarınızı bekler saygılarımı sunarım.
Sayın aybora01,
Bu hususta kesinlikle haklısınız. Harcamalar ancak mal sahiplerini ilgilendiren hususlarda yapılabilir. Gelir mal sahiplerine ait olduğuna göre, harcama kalemleri de kiracıyı değil mal sahibini ilgilendirmelidir.
Esenlikler,
Kemal bey cevabınız için çok teşekkür ederim. ayrıca kullanılamıyacağı konusunda hem fikir olduğumuz için de sevindim sayğılarımla iyi çalışmalar