"Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır.
Alıntı:
Alıntı:Alıntı yapılan üye ; alisinkay:
"Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır. Görüldüğü yerde ezilmelidir."
Bu sözün doğru olmadığı konusunda sayın fırat bayındır ile bir mesajlaşmamız olmuş ve ben bunu araştıracağımı o ana kadar Atatürk'ün bu sözünü yayınlamayacağımı söylemiştim.Siyasi Tarihçimiz Türkiye de tek otorite sayılıyor bu konularda ve üniversitelerde okutulan bir kitap;
TÜRK SİYASİ HAYATI 1-2
Bu kitapta bu söz geçiyor özel bir akedemik çalışma ise şu şekilde Atatürk ve İsmet İnönü'nün araları son zamanlarda bozuluyor ve İsmet İnönü bolşevik yardımı almamız gerektiğini kapılarımızı onlara açmamız gerektiğini söylüyor özel sohbette şiddetli bir tartışma yaptıktan sonra Atatürk bir nevi Aba altından sopa göstermek için bu sözü söylüyor Tam emin değilim ama Meclis kayıtlarında bu sözün olduğu söyleniyor eğer ulaşabilirsem onu da yazacağım.
Ama malesef meclis tutanakları ve yazılı tarih çok farklı meclis Çerkez Ethem'e de iadei itibar yapmış ve Türkiye'ye davet etmişti ama son yıllara kadar Çerkez Ethem hep tarih kitaplarında vatan haini Yunanlılara yardım etti diye geçiyordu.(Hala öyle mi bilemiyorum)
Yapamam deme yapan senden iyi değildir
Alıntı:
Alıntı:Alıntı yapılan üye ; alisinkay:
Bu konuyla ilgili diğer arkadaşlarımız da açıklasın peki değerli büyüğüm acaba köşe yazısı dışında bir kaynak bulabilir miyiz çünkü ben de olduğuna ve olmadığına dair çok kaynak buldum ama akademik bir kitapta ve araştırma da söylediği yazılı ciddi bir araştırma ve zaten atatürkün el yazısı ile yazdığı iddia edilmiyor bunu söylediği iddia ediliyor isterseniz bu konuyu yeni bir forum açarak araştırabiliriz ne dersiniz çünkü bu forumda Atatürk'ün sözlerinin yazılmasını isterdim
bu arada birinci linki açamadım belki üyelik gerektiriyordur
Arkadaşlar bu forumdan çıkacak karara kadar o sözü ATAMIZ NE DEMİŞ isimli forumdan kaldırıyorum