-
Boşanma davası
Ben 14 yıllık evliyim 1 kız cocuğum var.Eşimden geçimsizlik nedeniyle boşanmak istiyorum. Boşanma dilekçesini şiddetli geçimsizlik olarak verdim, bu arada evlendikten sonra aldığımız bir ev, araba ve benim işyerim kapandığı için almış olduğum tazminat var.Dava nekadar sürer ve mal paylaşımı nasıl olur çünkü eşim evi ben ödedim senin bu evde hakkın yok diyor. Beni bilgilendirirseniz ilginize şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla
-
Re: Boşanma davası
Verdiğiniz bu bilgilerle yanıt vermek için iyi bir medyum olmak gerekir.
Hukuki açıdan değerlendirme yapmak için yetersiz.
Eşler arasında başka bir rejim seçilmediyse 2002 yılından sonra edinilmiş mallar kimin ödediğinden bağımsız olarak ortaktır. Evliliğin bitmesi halinde yarı yarıya paylaştırılır.
Davayı açanın karşı tarafın kusurunu ispatlaması gerekir. Nafaka, tazminat, velayet gibi konuların hükme bağlanması için hakimde yeterli kanaatin oluşması gerekir. Davanın kendisi aylar, belki yıllar sürer bir de temyize giderse daha da uzar.
Bunun tek alternatifi anlaşmalı boşanmadır. Tek celsede biter.
Forumlarda araştırma yaparsanız durumunuza benzer davalarla kıyas yapma imkanı olacaktır. Ama ne kadar sürer, ne kadar nafaka bağlanır gibi konularda sihirli bir formül yok.