Ölümlü Trafik Kazası - Celisen rapor ve bilirkisiler
ben de bu konuda baska bir soru sormak istiyorum:
kardesim yardim etmek icin durdugu kaza mahallinde, bir cocuga carpip olumune neden olan surucunun yakini olan trafik polisi tarafindan, once kaza raporu tutturulmamis, ardindan -sonradan duzmece- bir rapor yazilmis ve kardesim de tutuklandi. 2 ay cezaevinde kaldi. sahitler carpan kisiyi tek suclu, kardesimi sucsuz olarak belirtti, kardesim cezaevinden cikti. gecen mahkemede de adli tiptan alinan raporda kardesim yine 1. derece suclu gosterilmis ve bu kez cocuga carpan adam da cezaevinden cikti. hakim celiskilere binaen, ve umarin kendisinin de basinda oldugu olay yeri kesfinde ve mahkemede dinledigi sahitlerin ifadesine binaen, dosyayi bu kez sanirim ITU'den bir bilirkisiye gonderecekmis.
sorum: bu tur olaylarda bilirkisiyi kim belirler, hangi bilim dali, hangi kurum bu konuda bilirkisi olabilir, bilirkisi neye gore rapor verir?
aracinda hasar dahil olmayan, sahitlerce ve olen cocugun ailesince sucsuzsun denilen biri, durduk yerde sahte raporlarla suclu bulunmak uzere...gorus ve dusuncelerinizi rica ederim. cok tesekkuler.
Ozan Kaya- Londra