Tazminat İstedim Hakkın Yok Dediler
İş yerimizde bizim bölümün taşınması nedeni ile bizden nakil imzası istediler.Tazminatımı istedim isim değiştirmiyoruz ki dediler.Yoksa tazminatsız çıkarırız dediler.Bende imzaladım.Ancak iş yeri daha önce mahkemelik olduğu işçilerin davalarını taşaron bunlar diyerek davayı bu firma üzerinden görmek istememiş.Bende farkına vardımki benim A yazan yerler şimdi B olmuş.Yani tazminat vermeyerek taşaron firmamda değişiklik olmuş.Sigortamda A dan B ye kaydırılarak yeniden başladı..Ne yapmam gerek dava açma hakkım varmı?Süresi varmı?
Re: Tazminat İstedim Hakkın Yok Dediler
5 yıldır çalışıyorum,taşaron olduğumuzu yeni anladım.
eğer bahsettiğiniz gibi iki firma arasında taşaronluk yani altişveren ilişkisi var ise kanundaki hüküm çok açık
"Asıl işverenin işçilerinin alt işveren tarafından işe alınarak çalıştırılmaya devam ettirilmesi suretiyle hakları kısıtlanamaz veya daha önce o işyerinde çalıştırılan kimse ile alt işveren ilişkisi kurulamaz. Aksi halde ve genel olarak asıl işveren alt işveren ilişkisinin muvazaalı işleme dayandığı kabul edilerek alt işverenin işçileri başlangıçtan itibaren asıl işverenin işçisi sayılarak işlem görürler. "
yani her türlü tazminat vs gibi alacaklarınızdan asıl işveren de müştereken ve müteselsilen sorumludur..
İşe giriş tarihim bordralarda ve ssk da imza attığım yeni tarihten gösteriliyor.Normalmi acaba?Teşekkür ederim.Selamlar
İşyeri değişmemişse işverenin yaptığı girdi çıktı işlemlerinin bir önemi yok. Hizmetiniz kesintisiz değerlendirilir. Bahsi geçen taşeron (alt işveren) ise biraz muvazaa kokuyor. Ynai büyük ihtimalle siz taşeronda gösterilmiş olsanız da asıl işverenin işçisisiniz. Selamlar.
Sayın Abbas Bey sanırım siz beni iyi anladınız.Çıkarılan bazı işçiler hala ana firmada çalıştıklarını ispatlamaya çalışıyorlar.Bana ise isim değiştirmedikki deyip tazminat vermeden taşaron üzerinde değişime gidiyorlar.Yani canları ne istedi o.Abbas Bey ben şimdi o günlere gelipte uğraşmaktansa bugünlerde dava açıp benim ana firma elemanı olduğumu ispat etsem olurmu?Attığım imzada bana destek olur herhalde.Aklıma gelmişken dün çalışma bakanlığından bir yazı gelmiş çıkarılan arkadaşlara,taşaron dediğimiz firmalar, ana firma personel müdürlüğüne tüm yetkilerini vermişler.Yani bizim müdürlük 3-4 yerden birden maaşa boğuluyo galiba:):):)
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
İşyeri değişmemişse işverenin yaptığı girdi çıktı işlemlerinin bir önemi yok. Hizmetiniz kesintisiz değerlendirilir. Bahsi geçen taşeron (alt işveren) ise biraz muvazaa kokuyor. Ynai büyük ihtimalle siz taşeronda gösterilmiş olsanız da asıl işverenin işçisisiniz. Selamlar.
Sayın Abbas Bey işyeri değişikliğinden kasıt taşınması ise evet taşındı.Yani fabrika içindeki bizim bölüm yaklaşık 5-6 kilometre uzakta başka bir yere taşındı.Ama aynı işi yapıyoruz gene.İmza atmayan arkadaşlardan birini tazminatsız attılar.O arkadaş sendikalıydı ve davasını açtı.Avukatı 18 milyar alırız demiş.1 senelik işçiydi.Rakam bana biraz uçucu geldi ama siz daha iyisini bilirsiniz.Hem o arkadaş parasını alırsa demekki biz boşuna imza atmış olucaz.Benim maddi durumum bozuk bu aralar.Yönetimede söyledim üstelik.Kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.Neyse moralim bozuldu gene.Selamlar
Bahsettiğiniz taşınma işyeri değişikliği anlamına gelmez. Bir yıllık işçinin 18 milyar TL alması sizin de belirttiğiniz gibi uçuk bir meblağ. Siz bence asıl işvereni muhatap alarak hareket edin ve rakamlarda gerçekçi olun. Selamlar.
İlginize teşekkürler....selamlar