Vatanı olmayanın dini olmaz...
Sayın forum katılımcıları,....Özgürlüğünü kaybeden toplumların herşeylerini kaybetmiş oldukları yadsınamaz bir gerçektir..Müslümanlığın en özgür yaşandığı ülke Türkiye'dir...Bazıları vatan sevgisini küçümseyerekve ırkçılık etiketi ile süsleyerek kötücüllüyorlar...Sorarım size....Bugün işgal altında ki Irak, Afganistan,müslümanlığı yaşayabiliyorlar mı? Amerikan askerlerinin kafamıza çuval geçirmesini bekleyip ondan sonra ne kadar müslüman olmamıza müsade ederse o kadar müslüman olmayı beklememeliyiz....Önce Vatan diyerek bağımsızlığımızın ve Cumhuriyet'in ve onun kutsal değerlerinin aç kaalma pahasına değerini bilmeliyiz. İhtiyacımız sadece NUTUK'TUR...Saygılarımla...
Re: Vatanı olmayanın dini olmaz...
Sanmıyorum ki hiç kimse VATAN sevgisini küçümsesin! Müslümanlık için mi vatanı korumaya çalışacağız? Vatan sevgisi her şeyden üstündür, dinden bile önce gelir, bana göre tabi ki... Müslüman ülkeleri değil de ABD ye karşı Orta Doğu birlik olmalı derseniz anlarım, aksi taktirde ben söylediklerinizden hiç bir şey çıkaramıyorum?!
:rolleyes:
Sayın Deniz02...meramımı şöyle anlatayım...din ve vicdan özgürlüğünün ileri derecede yaşanabilmesi için ...önce özgür bir vatanınızın olması lazım...özgür bir vatanınız yoksa eğer,hegomonlar ne kadar müsade ederse o kadar ibadet edebilirsiniz dedim...Bunu niçin söyledim..Ülkemizde bazı kesimler vatan sevgisini....."bırakın bu işleri "deyip sakarya kelimesini eklemek suretiyle irrete etmekte...bizi birbirimize bağlayan bağın sadece din olduğunu ileri sürmektedirler....Bense Önce özgür bir VATAN diyenlerin safında olduğumu belirtmek istemiştim....Saygılarımla.....
Anladım, teşekkür ederim Sayın mancipatio;
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
O benimdir, o benim milletimindir ancak!
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.
http://www2.mkutup.gov.tr/i-mars.html
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
Marşın bu kıtası durumu daha güzel açıklıyor bence...
Selamlar,
eviniz yoksa misafirsinizdir. eğer ev sahibi size yatak vermezse yerde yatarsınız. önüne ne koyarsa onu yersiniz. çanakkale savaşında dedelerimiz ne diye bağırmışlar " yetiş Ya Muhammed (sav) Vatan elden gidiyor, din elden gidiyor" yetiş, yetiş. bu aşk ile bu mısraları bizimde söylememiz gerekiyor diye düşünüyorum.
Bu aşk ile bağıranlar önçe birbirlerini öldürmeyi bir bırakşalarda topraklarındaki düşmanları görseler(Irak ta filistin de lüblanda)olanları görmezden gelemeyiz.ATATÜRK faktörünüde görmezden gelmek için kör almak gerekir sanıyorum.NUTKU okuyun saygılar.
"Vatanı olmayanın dini olmaz..."
Tersini düşünelim;
Dini olmayanın "vatanı" olur mu?
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
"Vatanı olmayanın dini olmaz..."
Tersini düşünelim;
Dini olmayanın "vatanı" olur mu?
Sanırım,konu farklı mecraya kayıyor...Kimsenin dini, imanı ile sorunumuz yok... Sadece ibadetlerin birçoğunun (örn:Cuma namazı...)...özgür insanlara farz olduğunu düşünürsek, vatanın değeri daha iyi ortaya çıkar...
Filistin, Irak ve Lübnan'a gelince kendi özgür ve tam bağımsız vatanımızı ortaya çıkarmadan yapabileceğimiz çok şey yok...
Saygılarımla...